Bie­ten­taar­tjes met blau­we kaas

Foodies - - BOEK -

Be­rei­dings­tijd: ca. 35 min.

Al­tijd mooi met ro­de biet­jes, maar een mix van rood, geel en chi­og­gia (wit-ro­ze) is nog leu­ker. En je haalt heel veel flin­ter­dun­ne plak­jes uit maar één biet­je.

In­gre­di­ën­ten voor 4 per­so­nen 4 plak­jes diep­vries­bla­der­deeg 2 à 3 klei­ne rau­we biet­jes 40 g blau­we kaas 4 tl di­jon­mos­terd 20 g wal­no­ten ca. 4 el vloei­ba­re ho­ning (knijp­fles) 1 ei(dooi­er) paar tak­jes pe­ter­se­lie zout en pe­per uit de mo­len

1 Ver­warm de oven voor (elek­trisch: 200°C / he­te­lucht: 180°C). Laat de plak­jes bla­der­deeg iets ont­dooi­en op een met bak­pa­pier be­kle­de bak­plaat. 2 Snij met een mes­je de vier hoek­jes er­af tot je een rond­je over­houdt, of laat ze ge­woon lek­ker vier­kant, als je dat te veel ge­muts vindt. Kwast een rand­je van 1 cm in met wat los­ge­klopt ei(dooi­er). Prik het deeg daar bin­nen een paar keer in met een vork en be­smeer met een dun laag­je mos­terd. 3 Schil de biet en snij met de kaas­schaaf/dun­schil­ler in flin­ter­dun­ne plak­jes. Ver­deel in een waai­er over het deeg. Be­strooi met de ver­brok­kel­de blau­we kaas en wal­no­ten plus flink wat pe­per uit de mo­len. Knijp over elk wat ho­ning uit. 4 Bak ze iets on­der het mid­den van de oven in ca. 25 mi­nu­ten gaar en kro­kant. Check voor­al even of de on­der­kant van het deeg gaar is. Gar­neer met wat pe­ter­se­lie.

LEK­KER MET: Een klei­ne groe­ne sa­la­de er­bij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.