Sau­cij­zen­brood­jes

Foodies - - BOEK -

“Zelf­ge­bak­ken vind ik sau­cij­zen­brood­jes het al­ler­lek­ker­ste! Je kunt de deeg­re­pen ook in klei­ne­re stuk­jes snij­den, zo maak je heer­lij­ke bor­rel­hap­jes.”

Voor 6 sau­cij­zen­brood­jes Voor de vul­ling 2 (ou­de) wit­te bo­ter­ham­men,zon­der korst 75 ml melk 200 g half-om-half­ge­hakt ½ ei ½ tl zout ½ tl wor­ces­ter­saus noot­mus­kaat pe­per Ook no­dig ½ re­cept bla­der­deeg (zie p. 53) 1 ei, los­ge­klopt bloem, voor het werk­blad

1 Ver­warm de oven voor op 220°C en be­kleed een bak­plaat met bak­pa­pier. Doe de bo­ter­ham­men in een diep bord en giet de melk er­over­heen. Laat en­ke­le mi­nu­ten we­ken. Doe het ge­hakt met de rest van de in­gre­di­ën­ten voor de vul­ling in een kom. Knijp de ge­week­te bo­ter­ham­men iets uit en doe ze ook bij het ge­hakt. Breng op smaak met een snuf­je noot­mus­kaat en pe­per en meng al­le in­gre­di­ën­ten goed door el­kaar. 2 Rol het bla­der­deeg op een licht be­bloemd werk­blad uit tot een recht­hoek van 30 bij 35 cm. Snijd het deeg in de leng­te een­maal door­mid­den. Doe het ge­hakt­meng­sel in een spuit­zak met een glad­de spuit­mond van 1½ tot 2 cen­ti­me­ter en spuit 2 wor­sten in de leng­te van het bla­der­deeg. Be­strijk de rand­jes van het deeg licht met wa­ter en vouw het deeg over de vul­ling heen. Druk de naad goed aan met een vork. Snijd el­ke deegreep in 3 stuk­ken en leg ze op de bak­plaat. 3 Be­strijk het deeg met ei en laat de brood­jes 30 mi­nu­ten rus­ten. Bak de sau­cij­zen­brood­jes in 20 tot 30 mi­nu­ten goud­bruin en gaar. Ser­veer ze (lauw)warm of af­ge­koeld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.