Toad in the ho­le met ui­en­saus

Foodies - - BOEK -

“Dit ge­recht is ei­gen­lijk een gro­te York­shi­re pud­ding met worst­jes er­in. Het be­slag rijst tij­dens het bak­ken om de worst­jes heen om­hoog en vormt een luch­tig en kro­kant ge­heel.”

Voor 4-6 per­so­nen Voor de toad in the ho­le 3 ei­e­ren 1 el fij­ne mos­terd 125 g bloem ¼ tl zout pe­per 250 ml melk 2-3 el zon­ne­bloem­olie 4-8 ver­se worst­jes van var­kens­vlees Voor de ui­en­saus 2 ui­en, in hal­ve rin­gen 25 g bo­ter 1-2 tl ver­se tijm, fijn­ge­hakt 1½ el bloem 300 ml run­der­fond ½-1 tl wor­ces­ter­saus zout en pe­per Ook no­dig plant­aar­di­ge olie, om in te bak­ken

1 Meng de ei­e­ren, mos­terd, bloem, wat pe­per, het zout en de helft van de melk door el­kaar en roer tot een glad be­slag. Voeg de ove­ri­ge melk toe en meng al­les tot een glad ge­heel. Laat het be­slag mi­ni­maal 30 mi­nu­ten rus­ten in de koel­kast. 2 Ver­warm de oven voor op 220 °C, bij voor­keur op he­te­lucht­stand. Doe de zon­ne­bloem­olie in een me­ta­len braad­slee van on­ge­veer 20 bij 30 cen­ti­me­ter en laat de­ze in 5 tot 10 mi­nu­ten heet wor­den. Bak in­tus­sen in een koe­ken­pan de worst­jes on­ge­veer 5 mi­nu­ten in wat olie. 3 Leg de ge­bak­ken worst­jes in de he­te braad­slee en giet het be­slag er­bij. Zet de braad­slee di­rect in de oven en bak de toad in the ho­le 25 tot 35 mi­nu­ten. 4 Bak voor de ui­en­saus de ui­en op laag vuur in de bo­ter, ge­du­ren­de 15 tot 20 mi­nu­ten. Voeg de tijm en de bloem toe en bak kort mee. Blus af met de run­der­fond, breng de saus aan de kook en laat de­ze nog 5 mi­nu­ten zacht­jes ko­ken. Breng de ui­en­saus op smaak met de wor­ces­ter­saus en zout en pe­per. Ser­veer de toad in the ho­le zo­dra hij uit de oven komt.

“Zelf vind ik de toad in the ho­le heel lek­ker met de pe­ter­se­lieknof­look­worst­jes van Brandt en Le­vie, maar je kunt na­tuur­lijk el­ke soort braad­worst ge­brui­ken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.