3x ge­roos­ter­de pa­pri­ka

Proef de Ita­li­aan­se zon in de­ze ge­rech­ten met ge­roos­ter­de pa­pri­ka. Door de pas­ta, met kip uit de oven of zelfs in een zoet ma­ïs­brood; met pa­pri­ka kun je al­le kan­ten op.

Foodies - - FOODIES -

Red alert! Met ge­roos­ter­de pa­pri­ka geef je een kei­har­de smaak­boost aan je ge­rech­ten. Zelf ge­roos­terd of uit een pot, dat is om het even.

Spa­ghet­ti met pa­pri­ka, moz­za­rel­la en olij­ven

Be­rei­dings­tijd: ca. 15 min. Per por­tie: ca. 689 kcal 25 g ei­wit 38 g vet 60 g kool­hy­dra­ten

In­gre­di­ën­ten voor 2 per­so­nen

150 g spa­ghet­ti zout en pe­per 3 ge­roos­ter­de pa­pri­ka’s pot ½ teen­tje kno ook 2 tak­jes tijm de blaad­jes ge­rist 2 el olijf­olie 2 el + evt. ex­tra pijn­boom­pit­ten ge­roos­terd 1 hand­je plat­te pe­ter­se­lie 14 ka­la­ma­ta­olij­ven 250 g moz­za­rel­la keu­ken­ma­chi­ne of staaf­mixer

1 Kook de pas­ta vol­gens de aan­wij­zin­gen op de ver­pak­king beet­gaar in wa­ter met wat zout.

2 Pu­reer de pa­pri­ka’s, de kno ook, de tijm en de olijf­olie in de keu­ken­ma­chi­ne of met de staaf­mixer. Voeg 2 el pijn­boom­pit­ten en de pe­ter­se­lie toe en pu­reer nog kort tot een grof meng­sel. Breng op smaak met zout en pe­per.

3 Kneus de olij­ven met een groot mes om de pit­ten te ver­wij­de­ren. Snijd het vrucht­vlees in kwar­ten.

4 Giet de pas­ta af, scheur de moz­za­rel­la in stuk­ken en meng bei­de met de aj­var. Ver­deel het ge­heel over 2 bor­den en be­strooi met de olij­ven en even­tu­eel ex­tra pijn­boom­pit­ten.

Kip uit de oven met ge­roos­ter­de pa­pri­ka

Be­rei­dings­tijd: ca. 50 min. Per stuk: ca. 533 kcal 30 g ei­wit 22 g vet 52 g kool­hy­dra­ten

In­gre­di­ën­ten voor 2 per­so­nen

400 g kip­pen­dij let zout en pe­per 225 g kriel­aard­ap­pels of ge­hal­veer­de

aard­ap­pels 2 tl ge­rook­te­pa­pri­ka­poe­der chi­li­vlok­ken olijf­olie 100 g ci­a­bat­ta 2 el sher­ry-azijn 2 tl ho­ning 1 el vocht uit de pot van de pa­pri­ka’s 3 ge­roos­ter­de pa­pri­ka’s pot 2 el plat­te pe­ter­se­lie grof ge­hakt

1 Ver­warm de oven voor (elek­trisch: 200°C / he­te­lucht: 180°C). Be­strooi de kip­pen­dij lets met zout en pe­per en leg ze met de aard­ap­pels in een braad­slee. Roos­ter het ge­heel ca. 15 mi­nu­ten in de oven.

2 Be­strooi met het pa­pri­ka­poe­der, een snu e chi­li­vlok­ken en 1 el olijf­olie. Meng het ge­heel goed en roos­ter nog ca. 15 mi­nu­ten.

3 Scheur de ci­a­bat­ta in stuk­ken en meng ze met de kip en aard­ap­pels. Roos­ter het ge­heel nog eens ca. 15 mi­nu­ten tot het brood goud­bruin is en de aard­ap­pels en kip gaar zijn.

4 Meng de azijn met de ho­ning en het pa­prikavocht. Scheur of snijd de pa­pri­ka’s in gro­ve stuk­ken. Voeg de dres­sing, de pa­pri­ka en de pe­ter­se­lie toe aan de kip en aard­ap­pels en meng al­les door el­kaar. Ser­veer di­rect.

Pa­pri­ka-maisbrood met sa­lie en ho­ning

Be­rei­dings­tijd: ca. 45 min. Per stuk: ca. 352 kcal 9 g ei­wit 20 g vet 35 g kool­hy­dra­ten

In­gre­di­ën­ten voor 6-8 per­so­nen

150 g + ex­tra ge­zou­ten bo­ter ge­smol­ten 50 g + ex­tra ho­ning 2 ei­e­ren 250 ml kar­ne­melk 150 g jne po­len­ta mais­meel 150 g bloem 2 tl bak­poe­der 1 el sa­lie jn­ge­hakt 50 g + ex­tra par­me­zaan ge­raspt zout 2 ge­roos­ter­de pa­pri­ka’s pot, in

blok­jes ge­sne­den

1 Ver­warm de oven voor (elek­trisch: 200°C / he­te­lucht: 180°C). Vet een taart­vorm (22 cm Ø of 20x20 cm) in met bo­ter.

2 Klop 150 ge­smol­ten bo­ter, 50 g ho­ning, de ei­e­ren en de kar­ne­melk door el­kaar. Meng in een gro­te kom de po­len­ta, de bloem, het bak­poe­der, de sa­lie, 50 g par­me­zaan en 1 tl zout. Voeg het bo­ter­meng­sel toe en meng kort door el­kaar. Meng de ge­roos­ter­de pa­pri­ka er­door­heen.

3 Ver­deel het be­slag over de bo­dem van de taart­vorm en bak het ge­heel 30-35 mi­nu­ten in de oven. Con­tro­leer of het maisbrood gaar is door er een sa­té­prik­ker in te ste­ken; de prik­ker moet er schoon weer uit­ko­men.

4 Be­drup­pel het maisbrood met ex­tra ho­ning. Laat de ca­ke kort af­koe­len en rasp er wat ex­tra par­me­zaan over­heen. Ser­veer met ex­tra ge­smol­ten bo­ter.

Zelf pa­pri­ka’s gril­len en in­ma­ken? Op p. 8 lees je hoe je dat doet!

Spa­ghet­ti met pa­pri­ka, moz­za­rel­la en olij­ven

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.