Week­end­pro­ject: strom­bo­li

Een piz­za maar dan op­ge­rold, dat is strom­bo­li. Snijd hem in stuk­ken en je hebt een fan­tas­ti­sche snack voor bij de bor­rel.

Foodies - - FOODIES -

Tem­po al tem­po – al­les op z’n tijd. Doe het op zon­dag rus­tig aan en zet tij­dens de bor­rel een zelf­ge­maak­te strom­bo­li op ta­fel. Tip: doet het pri­ma met een glaas­je chi­an­ti

Strom­bo­li

Be­rei­dings­tijd: ca. 45 min. + wacht­tijd Per stuk: ca. 268 kcal 11 g ei­wit 7 g vet 39 g kool­hy­dra­ten

In­gre­di­ën­ten voor 8-10 snacks

500 g + ex­tra bloem voor piz­za 7 g in­stant gist 1 tl zout 3 el to­ma­ten­saus pot of zelf­ge­maakt* 12-16 plak­jes sa­la­mi 340 g ge­roos­ter­de pa­pri­ka pot 250 g moz­za­rel­la in plak­jes een bos­je ba­si­li­cum bak­pa­pier olie 1 Meng 500 g bloem, de gist en het zout in een kom. Schenk er ge­lei­de­lijk 325-350 ml lauw­warm wa­ter bij en kneed het ge­heel tot een plak­ke­rig deeg. 2 Kneed het deeg op een met bloem be­sto­ven werk­blad 5-7 mi­nu­ten tot het zacht en elas­tisch aan­voelt. Doe het deeg te­rug in de kom en laat het af­ge­dekt met een voch­ti­ge thee­doek op een war­me plek ca. 1 uur rij­zen. 3 Ver­warm de oven voor (elek­trisch: 190°C / he­te­lucht: 170°C). Rol het deeg op een met bloem be­sto­ven werk­blad uit tot een recht­hoek van ca. 40x30 cm. Ver­deel de to­ma­ten­saus over het deeg en laat daar­bij ca. 2 cm van de rand vrij. Ver­deel de sa­la­mi, de ge­roos­ter­de pa­pri­ka, de moz­za­rel­la en het ba­si­li­cum over het deeg. 4 Vouw de bui­ten­ste ran­den naar bin­nen en rol het deeg aan de lan­ge kant op zo­dat er een laag­jesef­fect ont­staat aan de bin­nen­kant. 5 Druk de naad ex­tra aan zo­dat het deeg niet los­laat. Be­kleed een bak­plaat met bak­pa­pier en vet het bak­pa­pier in met olie. Leg de strom­bo­li er met de naad naar be­ne­den op en be­strijk hem met olie. Laat de strom­bo­li ca. 15 mi­nu­ten rus­ten en schuif dan de bak­plaat in de oven en bak de strom­bo­li ca. 40 mi­nu­ten. Neem uit de oven en laat ca. 5 mi­nu­ten af­koe­len. Ser­veer de strom­bo­li in plak­ken. *Een re­cept voor to­ma­ten­saus vind je op foodies­ma­ga­zi­ne.nl en op p. 89 in dit num­mer.

Mix en match de vul­ling naar ei­gen keu­ze met an­de­re in­gre­di­ën­ten die je in huis hebt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.