Nog een­tje dan…

“Kijk eens diep in mijn ogen…” De­ze koek­jes we­ten pre­cies hoe ze jou moe­ten over­ha­len de trom­mel leeg te eten. Bak­ken op ei­gen ri­si­co!

Foodies - - FOODIES -

De bo­dem van de koek­trom­mel komt zo wel héél snel in zicht. Van de­ze pis­ta­che­bis­cot­ti blijf je snaai­en. Nog een­tje dan

Pis­ta­che­bis­cot­ti

★ ★★ Be­rei­dings­tijd: ca. 1 uur + wacht­tijd Per por­tie: ca. 285 kcal 2 g ei­wit 11 g vet 2 g kool­hy­dra­ten

In­gre­di­ën­ten voor ca. 45 stuks

40 g pis­ta­che­no­ten ge­peld, on­ge­zou­ten 240 g bloem ½ tl bak­poe­der 150 g poe­der­sui­ker 300 g zach­te bo­ter 30 g ca­cao­poe­der klei­ne sui­ker­pa­rels dis­co­dip keu­ken­ma­chi­ne bak­pa­pier ver­s­houd­fo­lie

1 Maal de pis­ta­che­no­ten tot kruim in de keu­ken­ma­chi­ne. Neem uit de kom. Kneed de bloem, het bak­poe­der, de poe­der­sui­ker en de bo­ter met de deeg­haak van een keu­ken­ma­chi­ne of met de hand tot een zacht, egaal deeg. Neem de helft van het deeg uit de kom en houd het apart.

2 Klop het ca­cao­poe­der door het ove­ri­ge deeg. Leg het deeg op een vel bak­pa­pier en rol het uit tot een dik­ke recht­hoek. Leg er een twee­de vel bak­pa­pier op en rol het ge­heel uit tot 3 mm dik­te.

3 Maak de kom waar het ca­ca­o­deeg in lag schoon. Kneed het pis­ta­che­kruim door het ove­ri­ge deeg. Rol het deeg op de­zelf­de ma­nier uit in een zo ge­lijk mo­ge­lij­ke vorm als het ca­ca­o­deeg. Leg de deeg­lap­pen op el­kaar (met het bak­pa­pier er­tus­sen) op een bak­plaat en zet ca. 30 mi­nu­ten in de koel­kast.

4 Leg het ca­ca­o­deeg op het werk­blad en pel het bo­ven­ste vel bak­pa­pier er­af. Leg het pis­ta­che­deeg op het werk­blad en pel het bo­ven­ste vel bak­pa­pier er­af. Leg het pis­ta­che­deeg om­ge­keerd op het ca­ca­o­deeg. Snijd het deeg bij tot een net­te recht­hoek. Rol het deeg van­af de lan­ge zij­de op. Maak daar­bij ge­bruik van het bak­pa­pier. Laat het deeg iets meer op ka­mer­tem­pe­ra­tuur ko­men als het te stijf is.

5 Strooi de sui­ker­pa­rels op een bord en rol het deeg er voor­zich­tig door­heen om de bui­ten­kant van een sui­ker­pa­rel­laag­je te voor­zien. Ver­pak de deeg­rol in ver­s­houd­fo­lie en leg mi­ni­maal 3 uur in de diep­vries.

6 Ver­warm de oven voor (elek­trisch: 180°C / he­te­lucht: 160°C). Be­kleed een bak­plaat met bak­pa­pier. Snijd de deeg­rol in plak­jes van ca. ½ cm dik (laat het deeg in­dien no­dig een beet­je ont­dooi­en). Leg de plak­jes deeg met vol­doen­de af­stand van el­kaar op de bak­plaat. Bak ca. 15 mi­nu­ten in de oven of tot ze net goud­bruin kleu­ren. Laat ca. 10 mi­nu­ten af­koe­len en leg de koek­jes dan op een roos­ter om ver­der af te la­ten koe­len.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.