Pas­ta met caf­fè cal­de­si-saus

Foodies - - BOEK -

De po­pu­lair­ste pas­ta bij ons res­tau­rant in Lon­den, Caf­fè Cal­de­si, is Gi­an­car­lo’s fa­vo­riet: de lin­gui­ne Cal­de­si. Hier­voor wordt de to­ma­ten­saus (zie ka­der) met chi­li­vlok­ken wat pit­ti­ger ge­maakt en met room ver­fijnd voor­dat hij door de he­te lin­gui­ne wordt ge­roerd. On­ze kin­de­ren vin­den het op de­ze ma­nier ont­zet­tend lek­ker, dus ik maak het voor hen vaak met lin­gui­ne en voor ons met ge­roos­ter­de groen­ten. We ge­brui­ken vaak ge­roos­ter­de groen­ten in plaats van pas­ta als ba­sis voor een saus. Het is ide­aal als lich­te lunch en een heer­lij­ke ma­nier om tra­di­ti­o­ne­le Ita­li­aan­se sau­zen te eten als je geen pas­ta ver­draagt.

In­gre­di­ën­ten voor 6 per­so­nen

1 por­tie zelf­ge­maak­te to­ma­ten­saus zie ka­der ½ tl ge­droog­de chi­li­vlok­ken 3 el dou­ble cream of slag­room zout en vers­ge­ma­len zwar­te pe­per 480 g ge­droog­de pas­ta zo­als lin­gui­ne scheu­tje olijf­olie wat ba­si­li­cum ge­rasp­te Par­me­zaan­se kaas 1 Ver­warm de to­ma­ten­saus met de chi­li­vlok­ken en de room in een koe­ken­pan, tot de saus prut­telt en heet is. Breng op smaak met zout en pe­per en voeg in­dien no­dig nog wat chi­li­vlok­ken toe. 2 Kook in­tus­sen de pas­ta vol­gens de aan­wij­zin­gen op de ver­pak­king en plan het zo dat de pas­ta te­ge­lijk met de saus klaar is. 3 Roer de ge­kook­te pas­ta door de saus en ser­veer in voor­ver­warm­de kom­men. Be­spren­kel met een scheu­tje olijf­olie en be­strooi met het ba­si­li­cum en de ge­rasp­te Par­me­zaan­se kaas.

“In Ita­lië wordt ie­mand die goed voed­sel waar­deert een bu­o­na for­chet­ta (een ‘goe­de vork’) ge­noemd, en ge­luk­kig zit To­scane er vol mee!”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.