Cre­ma reg­gi­na

Foodies - - COLUMN -

★★ ★ In­gre­di­ën­ten voor 4-6 per­so­nen

350 ml vol­le melk 80 g sui­ker 17 g dex­tro­se 17 g melk­poe­der 100 ml slag­room 2 g rijs­te­bloem 10 ml al­cher­mes of 3 tl ro­de kleur­stof 4 tl ru­m­a­ro­ma 50 g ge­kon jt fruit in stuk­jes 20 g pu­re cho­co­la­de jn­ge­hakt ver­s­houd­fo­lie ijs­ma­chi­ne

1 Doe de melk, de sui­ker, de dex­tro­se en het melk­poe­der in een pan. Ver­hit on­der af en toe roe­ren tot het net niet kookt. Neem van het vuur en voeg de slag­room en de rijs­te­bloem toe. Klop het meng­sel ca. 1 mi­nuut met een gar­de. Zet de pan in een bak met koud wa­ter en laat he­le­maal af­koe­len. Zet de pan af­ge­dekt in de koel­kast en laat het meng­sel 3-4 uur rus­ten. Roer de al­cher­mes en het ru­m­a­ro­ma er­door­heen en zet af­ge­dekt met ver­s­houd­fo­lie nog 3-4 uur in de koel­kast.

2 Schenk het meng­sel in de ijs­ma­chi­ne en draai er ijs van. Voeg als het ijs bij­na klaar is het ge­kon jt fruit toe en draai er ca. 1 mi­nuut door­heen. Voeg de cho­co­la­de toe en draai er kort door­heen. Be­waar het ijs in de diep­vries.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.