Lams­steaks met pa­rel­cous­cous

Foodies - - OP HET MENU -

Ge­gril­de cher­mou­la-kip en rauw­kost

Be­rei­dings­tijd: ca. 30 min. Per por­tie: ca. 503 kcal 31 g ei­wit 19 g vet 49 g kool­hy­dra­ten

In­gre­di­ën­ten voor 4 per­so­nen

2 ci­troe­nen uit­ge­perst 1 tl ko­mijn­poe­der 1 tl ge­rook­te­pa­pri­ka­poe­der een bos­je ver­se ko­ri­an­der 1 ro­de pe­per zaad­lijst ver­wij­derd, fijn­ge­hakt 2 teen­tjes knof­look ge­perst olijf­olie 2 kip­dij­fi­lets in stuk­ken 100 g hum­mus 150 g half­vol­le yog­hurt zout en pe­per ¼ ro­de­kool fijn­ge­sne­den ¼ ro­de ui ge­snip­perd 3 to­ma­ten in blok­jes ½ kom­kom­mer in blok­jes ro­de­wijn­azijn 4 pi­ta­brood­jes ge­grild 4 bar­be­cue­spie­sen bak­pa­pier

1 Maal het sap van 1 ci­troen, het ko­mijn­poe­der, het pa­pri­ka­poe­der, de ko­ri­an­der, de ro­de pe­per en de knof­look in een keu­ken­ma­chi­ne en voeg ge­noeg olie toe om er een glad­de ma­ri­na­de van te ma­ken (niet meer dan 4 el olie). Leg de kip in de ma­ri­na­de en laat 20­30 mi­nu­ten ma­ri­ne­ren.

2 Meng de hum­mus, de yog­hurt en het sap van ½ ci­troen en breng op smaak met zout en pe­per. Meng de ro­de­kool met een snuf zout en het ove­ri­ge ci­troen­sap. Meng als laat­ste de ro­de ui, de to­maat en de kom­kom­mer met een snuf­je zout, een scheu­tje ro­de­wijn­azijn en een scheu­tje olijf­olie.

3 Ver­warm de oven voor (elek­trisch: 220°C / he­te­lucht: 200°C). Rijg de kip aan spie­sen en leg op een met bak­pa­pier be­kle­de bak­plaat. Bak ca. 10 mi­nu­ten in de oven tot de kip gaar en goud­bruin is. Keer hal­ver­we­ge de bak­tijd een keer om.

4 Ser­veer de kip, de hum­mus, de ro­de­kool, de to­maat­kom­kom­mer­sa­la­de en de pi­ta­brood­jes sa­men.

Lams­steaks met pa­rel­cous­cous

Be­rei­dings­tijd: ca. 20 min. Per por­tie: ca. 620 kcal 49 g ei­wit 29 g vet 40 g kool­hy­dra­ten

In­gre­di­ën­ten voor 2 per­so­nen

3 el olijf­olie 100 g pa­rel­cous­cous 1 teen­tje knof­look ge­perst 500 ml kip­pen­bouil­lon 1 cour­get­te in blok­jes een hand­je ver­se munt grof ge­hakt sap van ½ ci­troen 200 g lams­vlees zout en pe­per

1 Ver­hit 2 el olijf­olie in een koe­ken­pan en bak de pa­rel­cous­cous kort tot de kor­rels gla­zig zijn. Roer de knof­look er­door­heen en bak ca. 1 mi­nuut. Voeg de helft van de kip­pen­bouil­lon toe en wacht tot de pa­rel­cous­cous de bouil­lon heeft op­ge­no­men. Voeg por­tie­ge­wijs de rest van de bouil­lon toe tot de pa­rel­cous­cous gaar is. Voeg de cour­get­te toe en kook ca. 3 mi­nu­ten mee. Roer de munt en het ci­troen­sap er­door­heen.

2 Smeer het lams­vlees in met de ove­ri­ge olijf­olie en breng op smaak met zout en pe­per. Bak het lams­vlees 3­4 mi­nu­ten in een koe­ken­pan op mid­del­hoog vuur. Haal de pan van het vuur en laat het vlees ca. 5 mi­nu­ten rus­ten in de pan. Snijd het vlees in plak­jes en ser­veer met de pa­rel­cous­cous.

Tex-Mex toast

Be­rei­dings­tijd: ca. 20 min. Per por­tie: ca. 460 kcal 22 g ei­wit 28 g vet 29 g kool­hy­dra­ten

In­gre­di­ën­ten voor 2 per­so­nen

100 g be­le­gen kaas ge­raspt ½ ro­de ui fijn­ge­snip­perd ½ ro­de pe­per zaad­lijst ver­wij­derd, fijn­ge­hakt 1 ei hand­je ver­se ko­ri­an­der grof ge­hakt 4 snee­tjes rus­tiek brood ½ avo­ca­do in blok­jes sap van ½ li­moen zout chi­li­saus

1 Ver­warm de grill van de oven voor. Meng de kaas, de ui, de ro­de pe­per, het ei en ¾ van de ko­ri­an­der. Ver­deel het meng­sel over het brood en zet on­der de he­te grill tot het ei is ge­stold en de kaas be­gint de bub­be­len.

2 Meng de avo­ca­do met de rest van de ko­ri­an­der, het li­moen­sap en een snuf­je zout. Ver­deel over de toast. Ser­veer met chi­li­saus.

lot­te: "de noord-afri­kaan­se saus cher­mou­la is een fris­se smaak­ma­ker voor vlees, groen­ten of cous­cous."

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.