Ge­bra­den patrijs met spek, sa­lie en spelt

Foodies - - SEIZOEN -

Be­rei­dings­tijd: ca. 2 uur Per por­tie: ca. 606 kcal 62 g ei­wit 5 g vet 40 g kool­hy­dra­ten

In­gre­di­ën­ten voor 2 per­so­nen

olijf­olie 2 pa­trij­zen poe­lier, pan­klaar 1 klei­ne ui ge­snip­perd 1 teen­tje knof­look ge­snip­perd 1 sten­gel bleek­sel­de­rij fijn­ge­sne­den 2 plak­ken ont­bijt­spek in stuk­jes zout en pe­per 1 tak­je tijm 3 blaad­jes sa­lie 100 ml ap­pel­ci­der 200 ml kip­pen­bouil­lon 100 g spelt 1 ap­pel 2 el pe­ter­se­lie ge­hakt 2 el munt ge­hakt

1 Ver­warm de oven voor (elek­trisch: 180°C / he­te­lucht: 160°C). Ver­hit een beet­je olijf­olie in een braad­pan en braad er de pa­trij­zen rond­om goud­bruin in. Voeg de ui, de knof­look, de bleek­sel­de­rij en het spek toe. Roer door en bak ca. 5 mi­nu­ten. Breng ruim op smaak met zout en pe­per. Voeg de tijm, de sa­lie, de ap­pel­ci­der en de kip­pen­bouil­lon toe en breng aan de kook. Dek af en kook ca. 1 uur en 30 mi­nu­ten tot de patrijs gaar en mals is.

2 Kook in­tus­sen de spelt in ca. 20 mi­nu­ten in ko­kend wa­ter met wat zout gaar. De spelt moet zacht zijn maar nog wel een noot­ach­ti­ge bi­te heb­ben. Laat uit­lek­ken en doe de spelt in een schaal. Schil de ap­pel en rasp hem grof. Roer hem met de pe­ter­se­lie en de munt door de spelt. Breng op smaak met zout en pe­per. Ser­veer met de patrijs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.