Ja­pan­se kat­su san­do

Foodies - - SANDWICHES -

★ ★★

Be­rei­dings­tijd: ca. 30 min. Per stuk: ca. 833 kcal 43 g ei­wit 24 g vet 108 g kool­hy­dra­ten

In­gre­di­ën­ten voor 4 per­so­nen

½ wit­te kool fijn­ge­sne­den zout sap van ½ ci­troen 4 var­kens­ko­te­let­ten (à ca. 100 g) 4 el bloem 2 ei­e­ren ge­klutst 200 g pan­ko (evt. pa­neer­meel) olie 8 dik­ke snee­tjes wit­brood 2 el may­o­nai­se

Voor de ton­kat­su-saus

6 el to­ma­ten­ket­chup 2 el wor­ces­ter­saus 1 el so­ja­saus 1 el mi­rin 1 el sui­ker 1 tl di­jon­mos­terd een snuf­je knof­look­poe­der

1 Meng de in­gre­di­ën­ten voor de ton­kats­usaus. Meng de wit­te kool met een snuf­je zout en het ci­troen­sap.

2 Sla de ko­te­let­ten plat tot ze ca. 1 cm dik zijn. Ver­deel de bloem, het ei en de pan­ko over drie ver­schil­len­de bor­den. Haal de ko­te­let­ten eerst door de bloem, dan door het ei en als laat­ste door de pan­ko.

3 Ver­warm een beet­je olie in een koe­ken­pan op mid­del­hoog vuur. Leg de ko­tel­le­ten in de pan en bak in 3-4 mi­nu­ten aan bei­de zij­den knap­pe­rig en goud­bruin.

4 Roos­ter het wit­brood in een brood­roos­ter of dro­ge koe­ken­pan licht­bruin. Besmeer de helft van het brood met de may­o­nai­se, be­leg met de ko­te­let­ten en ver­deel de helft van de saus er­over­heen. Maak de brood­jes af met de wit­te kool en dek af met het ove­ri­ge brood. Snijd de kor­sten er­af. Ser­veer met de ove­ri­ge saus.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.