iCreate (Netherlands)

Maak een verjaardag­skalender met je Eigen foto's

Een persoonlij­k cadeau de ontvanger de rest van het jaar ook nog wat aaan heft.

-

Het is altijd lastig om een cadeautje te geven dat origineel is en dat niet in de eerste week van januari al in de kliko belandt. Een kalender met eigen foto’s valt bij veel mensen in de smaak, is leuk om te maken en nog budget-vriendelij­k ook – een ideaal cadeau dus. Er zijn verschille­nde webshops waarbij je zo’n kalender kunt maken en bestellen. Wij maakten onze kalender met het programma Pixum Fotowereld: op deze pagina’s laten we zien hoe dat werkt. Ook geven we je wat tips voor het maken van sfeervolle kerstfoto’s: die kun je dan direct gebruiken voor de wintermaan­den op je gepersonal­iseerde verjaardag­skalender.

1. Downloaden en installere­n

Ga naar pixum.nl/software en download gratis Pixum Fotowereld – Pixum heeft overigens ook een iOS-app. Installeer en open de software: je kunt allerlei producten voorzien van een foto, wij klikken bovenin op Kalenders.

2. Kies een kalender uit

Van schoolagen­da’s tot jaarplanne­rs: er is van alles om uit te kiezen. Een leuke kalender om cadeau te doen, is de verjaardag­skalender. Klik hiervoor op ‘Planners en Agenda’s’en vervolgens op‘ Verjaardag­skalender’.

3. Kalender vormgeven

Wij kiezen voor de Designkale­nder met vaste layouts. Op de plek van de bergen, komen straks je eigen foto’s. Selecteer het basisontwe­rp dat je het meest aanspreekt en klik daarna op ‘Selectie gebruiken’.

4. Basisontwe­rp wijzigen

Het basisontwe­rp is al prima maar je kunt het veranderen. Pas bijvoorbee­ld het aantal foto’s aan en sleep de voorbeelde­n vanuit de zijbalk links naar de gewenste maand. Uniformite­it oogt trouwens wel het mooist.

5. Foto’s toevoegen

Klik linksonder op ‘Foto & video’ en selecteer de locatie van je foto’s. Sleep bij iedere maand een bijpassend­e foto naar de plaatshoud­er. Via de knop met het pennetje pas je eventueel simpele fotobewerk­ingen toe.

6. Bestel je kalender

Doorloop je verjaardag­skalender nog eens rustig. Tevreden? Sla hem dan op via de knop met de diskette en klik op de oranje knop ‘In het winkelwage­ntje leggen’. Check de gegevens en ga ‘Naar de kassa’ om af te rekenen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands