EN­CHI­L­A­DA’S MET ZWARTEBONENEN BA­TAAT

GOED VOOR 4 POR­TIES

Muscle & Fitness - - Gezondsmokkelen -

2 gro­te zoe­te aard­ap­pels (ba­taat) 1 blik (450 gram) to­ma­ten­blok­jes (geen toe­ge­voegd zout) 2 thee­le­pels ker­rie­poe­der ½ thee­le­pel ge­stamp­te kur­ku­ma 1 blik (400 gram) zwar­te bo­nen (geen toe­ge­voegd zout), uit­ge­lekt en af­ge­spoeld. 1 (150 gram) pak­je jon­ge spi­na­zie, grof­ge­hakt 8 ma­ïs­tor­til­la’s

1. Oven voor­ver­war­men op 200 gra­den. Prik met een vork wat gaat­jes in een van de zoe­te aard­ap­pe­len en leg hem op bak­pa­pier in de oven. On­ge­veer 40 mi­nu­ten la­ten roos­te­ren of tot vol­doen­de gaar­te. Pel en stamp de zoe­te aard­ap­pel, neem er één kop van. Ver­deel de rest over twee kop­jes. 2. Ver­laag de oven­tem­pe­ra­tuur naar 175 gra­den. 3. Maak een saus: in een mid­del­gro­te saus­pan de to­ma­ten, ge­stamp­te zoe­te aard­ap­pel en ker­rie­poe­der aan de kook bren­gen. Van het vuur ha­len en licht la­ten af­koe­len. Mixen in een blen­der tot het glad is. Op­zij zet­ten.

Een gro­te saus­pan op mid­del­hoog vuur zet­ten. Voeg ge­stamp­te aard­ap­pel toe en laat het één tot twee mi­nu­ten op­war­men, of tot het aan de pan be­gint te plak­ken. Voeg ½ kop wa­ter en kur­ku­ma toe en laat het nog drie mi­nu­ten war­men, of tot de aard­ap­pel gaar is. Van het vuur ha­len, bo­nen en spi­na­zie toe­voe­gen en roe­ren tot het goed ge­mengd is. 5. Smeer ½ kop saus over de bo­dem van een 2-li­ter bak­schaal. Ver­warm de tor­til­la’s in de oven of op een dro­ge koe­ken­pan. Voor el­ke tor­til­la de oven­schaal licht be­dek­ken met de saus, schep van het bo­nen- en zoe­te aard­ap­pel­meng­sel in het mid­den, maak er daar­na een wrap van en rol het op. Res­te­ren­de saus over­heen gie­ten.

Nog 20 mi­nu­ten in de oven of tot het heet ge­noeg is.

4. 6.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.