Ade­laide Road

HOME Magazine NZ - - New Vision -

“These apart­ments were de­signed for a square site, which has neigh­bours on three sides, and is lo­cated on a busy ar­te­rial route. The apart­ments were pro­posed as part of a mixed-use build­ing – with the two-level apart­ments built above two floors of com­mer­cial and re­tail be­low, and with base­ment car park­ing. Due to the con­straints of the site, and to en­sure sun­light and ven­ti­la­tion to ev­ery room, the apart­ments were pur­pose­fully in­ward look­ing; each with a cen­tral court­yard. The up­per-level main bed­rooms open onto pri­vate roof gar­dens that over­look the court­yards be­low. The street el­e­va­tion is screened, which of­fers both shade and pri­vacy to the oc­cu­pants.”

2 —The in­ward-look­ing apart­ments are each de­signed with a cen­tral court­yard.

Ar­chi­tect Patch­work Ar­chi­tec­ture Lo­ca­tion New­ton, Wellington Brief Four two-level apart­ments above com­mer­cial space. Text — Sally Ogle, Patch­work Ar­chi­tec­ture 1. En­try 2. Liv­ing 3. Kitchen/din­ing 4. Court­yard 5. Bath­room 6. Bed­room 7. Study 8. Laun­dry...

Newspapers in English

Newspapers from New Zealand

© PressReader. All rights reserved.