We asked Koch to talk us through the re-fash­ion­ing of the apart­ment.

Simply You Living - - Home - melis­sakochin­te­ri­ors.com; alexan­derand.co

How did you be­come in­volved with this pro­ject and what was the brief ?

My par­ents pur­chased an apart­ment in El­iz­a­beth Bay, a gut ren­o­va­tion job, and they needed help. We turned to Jeremy Bull of Alexan­der & Co for the chal­leng­ing job of re­ar­rang­ing the floor plan to cre­ate more light and space. The brief was ‘Park Av­enue pied-à-terre’ – time­less and el­e­gant.

How did you re­solve the chal­lenges of the space?

The 1970s apart­ment block was dark, and the lay­out was poky. We worked to open up the floor plan and bring in more nat­u­ral light. While many peo­ple are afraid of hang­ing dec­o­ra­tive light­ing in low ceil­ing spa­ces, we em­braced it. Re­cessed light­ing can make a room feel ‘shorter’. Hav­ing a dec­o­ra­tive ceil­ing-mounted pen­dant that casts a warm glow of light up­wards can add a sense of height to a room. We bright­ened up the liv­ing room with a light, neu­tral colour pal­ette with a mix­ture of fin­ishes: vel­vet, che­nille, wo­ven cot­ton, silk, mir­ror and me­tal, then we painted the ceil­ing in a gloss fin­ish to re­flect the nat­u­ral light.

How would you de­scribe the com­pleted in­te­rior?

The apart­ment feels grounded in the clas­sics, tai­lored and time­less, while the art­work and ac­ces­sories make it cur­rent.

How did you max­imise the sense of space?

I love the entry hall mar­ble floor. It sets the tone for what’s to come. I also love the mir­rored pan­els flank­ing the man­tel in the din­ing room They make the room feel big­ger by re­flect­ing the view out­side.

How do the own­ers use the space?

They love that each space has a sep­a­rate pur­pose, en­sur­ing they re­ally ‘live’ in every room, from morn­ing cof­fee in the break­fast nook to a G&T at night in the liv­ing room.

Above left: The Car­rara mar­ble bench­tops in the kitchen of­fer a nat­u­ral look­ing sur­face as well as a sense of light and space.

Above right: The Blum lift-up sys­tem helps to main­tain an un­clut­tered space by keep­ing ap­pli­ances hid­den. Op­po­site: The mar­ble-topped break­fast ta­ble is from Sokol and the French bistro chairs are from Le Forge.

Newspapers in English

Newspapers from New Zealand

© PressReader. All rights reserved.