Ques­tion time

Test your knowl­edge of the week in pol­i­tics

Weekend Herald - - Review -

1.

Where is Fi­nance Min­is­ter Grant Robert­son go­ing for the In­ter­na­tional Mon­e­tary Fund/World Bank an­nual meet­ing? a) Kuala Lumpur b) Port Moresby c) Bali

2.

Which en­tity will in­ves­ti­gate the petrol mar­ket? a) The Com­merce Com­mis­sion b) The Min­istry for Busi­ness, In­no­va­tion and Em­ploy­ment c) The In­land Rev­enue De­part­ment

3.

What in­dus­try does the Green Party want in­cluded in a mar­ket in­ves­ti­ga­tion? a) Al­co­hol b) Su­per­mar­kets c) Milk

4.

Trea­sury re­ported the Govern­ment sur­plus for the

2017-18 fi­nan­cial year was what? a) $4.5 bil­lion b) $5.5 bil­lion c) $6.5 bil­lion

5.

How many cat­tle have been culled in the cam­paign to erad­i­cate My­coplasma bo­vis dis­ease? a) 43,000 b) 45,000 c) 47,000

6.

Who con­ducted Speaker Trevor Mal­lard’s in­quiry into the leak of Si­mon Bridges’ travel ex­penses? a) PwC b) Michael Heron QC c) KPMG

7.

Who is the Green Party spokesper­son for men­tal health? a) Chloe Swar­brick b) Gareth Hughes c) Gol­riz Ghahra­man

8.

Which group spon­sored the in­au­gu­ral “Jone­sie” awards for waste­ful spend­ing? a) The Act Party b) NZ Tax­pay­ers’ Union c) The NZ Young Na­tion­als

9. How much has been set aside to pro­mote gen­der equal­ity in sports? a) $5 mil­lion b) $7.5 mil­lion c) $10 mil­lion

10.

Who said he would be “hor­ri­fied” if po­lice of­fi­cers turned up to work stoned if dope was le­galised? a) Po­lice Min­is­ter Stu­art Nash b) Po­lice Com­mis­sioner Mike Bush c) Po­lice As­so­ci­a­tion pres­i­dent Chris Cahill

An­swers: 1. C, 2. A, 3. B, 4. B, 5. A, 6. C,

7. A, 8. B, 9. C, 10. A

Grant Robert­son

Newspapers in English

Newspapers from New Zealand

© PressReader. All rights reserved.