Aftenposten

Tale Maria Krohn Engvik

-

38

Helsesøste­r

Sykepleier­utdanning i tillegg til ettårig spesialise­ring for å bli helsesøste­r.

for dem som har det vanskelig. Jeg vil de barn og unge håp om at ting kan bli bedre.

Spør jenter og gutter om forskjelli­ge ting?

– Begge kjønn lurer på mange av de samme tingene. Når det er sagt, bruker gutter gjerne lengre tid på å bygge relasjon til meg før de tør å åpne seg. Mange gutter tror for eksempel at de ikke kan gråte eller snakke om vanskelige følelser. Jenter snakker gjerne åpent om vanskelige relasjoner. I tillegg er det sånn at de fleste gutter på et tidspunkt lurer på om størrelsen på tissen deres er bra nok eller om den er normal. Det er det sjelden jentene gjør.

Hva tror du er grunnen til at flere kvinner enn menn er helsesøstr­e? – Jeg tror det skyldes at det ikke er så mange gutter som vet hvor spennende jobben er. I tillegg er det – Absolutt. Mange sender meg bilder av helsesøste­rdører som er låst. Det er dessverre sånn at alt for mange helsesøstr­e har for mye å gjøre.

 ??  ?? I denne spalten er du mellom 13 og 21 år med på å bestemme spørsmålen­e! Neste uke
møter vi Torleiv Rognum, som jobber som rettsmedis­iner. Du kan sende inn ditt spørsmål anonymt via sosiale medier allerede nå!
Snapchat: aft.sid.
Instagram:...
I denne spalten er du mellom 13 og 21 år med på å bestemme spørsmålen­e! Neste uke møter vi Torleiv Rognum, som jobber som rettsmedis­iner. Du kan sende inn ditt spørsmål anonymt via sosiale medier allerede nå! Snapchat: aft.sid. Instagram:...
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway