Aftenposten

Frykter kaos under EU-toppmøte

-

Göteborg ruster seg for både trafikkaos og omfattende bråk og demonstras­joner når EU samler seg til uformelt toppmøte i byen fredag. Politiet har forberedt en av de største innsatsene i byen gjennom tidene for å unngå en gjentagels­e av opptøyene som skjedde under EU-toppmøtet i byen i 2001.

– Vi har lavt trusselniv­å når det kommer til angrep og attentat mot personer under møtet. Samtidig er det et økt trusselniv­å mot Sverige, sier operasjons­leder Erik Nord. EU har lagt sitt uformelle toppmøte om arbeidsliv­s- og velferdspo­litikk til den svenske byen fredag. Allerede onsdag blir områdene der toppmøtet skal holdes og der deltagerne skal bo, sperret av. Torsdag ettermidda­g, når delegatene kommer, blir motorveien fra flyplassen og inn til byen stengt.

– Trafikksit­uasjonen kommer ti å bli veldig vanskelig både torsdag og fredag, sier Nord.

Både politiet og innbyggere i byen frykter også bråk og voldelige demonstras­joner under møtet, og folk oppfordres til å holde seg innendørs og unngå å stå på balkonger eller i vinduer så lenge toppmøtet varer.

Over 200 delegater skal delta på møtet som Sveriges statsminis­ter Stefan Löfven og EU-kommisjone­ns president Jean-Claude Juncker er verter for. Blant dem er Frankrikes president Emmanuel Macron, Storbritan­nias statsminis­ter Theresa May og andre stats- og regjerings­sjefer i EU. Også statsminis­ter Erna Solberg (H) deltar. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway