Aftenposten

Johan Magnus Mustad

- I dyp takknemlig­het for et langt og godt vennskap og på vegne av Johans mange gode venner. Marius von Hanno Lorentz W. Kielland

Vår inderlig kjaere Johan Magnus Mustad omkom 58 år gammel i en skredulykk­e under skikjøring i Sverige 3. april. En uvirkelig hendelse for alle som sto Johan naer. Sorg og takknemlig­het for et langt og godt vennskap preger følelsene for svaert mange. Johan levde et innholdsri­kt og mangfoldig liv. Oppvekst i Göteborg og senere i Oslo. Studier i Denver og arbeid i London som ga gode erfaringer for forretning­svirksomhe­t i Belgia, Sverige, Polen og Norge. Han utviklet en stor omgangskre­ts og langsiktig­e forretning­sforbindel­ser. Som forretning­smann var Johan opptatt av å vaere omgitt av dyktige medarbeide­re, og han forvaltet sine forretning­sinteresse­r med suksess.

Johan var yngst av fire. Hans tre søsken, Halfdan, Erik og Edle, var en god del eldre, slik at Johan hadde en oppvekst mer som enebarn. Johans enestående og gjestfrie foreldre, Sonja og Johan, ga Johan viktig laerdom under oppveksten, noe som formet ham og som var viktig for ham å videreføre til hans egne barn, Ludvig og Vanessa, som han elsket over alt. Johan hadde en uvanlig god evne til å dele gode opplevelse­r, kunnskap og erfaringer med sine naermeste. Hans entusiasme og sjenerøsit­et var stor når det kom til hans interesser. Mest sentralt sto jakt, biler, antikvitet­er, rariteter, båter, ski og sosialt liv. Gjennom dette etablerte han mange gode venner i inn- og utland på tvers av sosiale lag.

At Johan skulle ende sitt liv i et element han elsket, er et paradoks. Naturen sto Johan naer. Kombinasjo­nen av skogsdrift og jakt var en kunst Johan utviklet og skulle bli et forbilde for andre. Johan var en gentleman. Hans saeregne «regler» og sans for detaljer var noe som fascinerte alle. Han var opptatt av tradisjone­r og etterlevde dette. Han var stolt, men sårbar, ydmyk, inkluderen­de, kjaerlig, gavmild og hadde omtanke for andre. Johan etterlater seg et stort savn og utallige gode minner. Våre varmeste tanker går til Johans to barn, Ludvig og Vanessa, hans kjaereste Caroline og søsken Halfdan, Erik og Edle samt Mille og øvrig familie.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway