Aftenposten

Ragnar Nielsen

-

Ragnar Nielsen sovnet stille inn på Bekkelagsh­jemmet tirsdag 3. juli, 101 år gammel. Hans far var stasjonsme­ster på Stai i Østerdalen og senere på Tangen ved Mjøsa. Etter artium på Oslo Katedralsk­ole utdannet Ragnar seg til tannlege. Studiene ble avbrutt av at han ble arrestert av tyskerne og sendt til Tyskland i 1943.

Først til Sennheim og senere til Buchenwald, der han var frem til krigens slutt i 1945. Han tok sin tannlegeek­samen i 1947 og praktisert­e først som skoletannl­ege i Lofoten og senere i Oslo helt frem til han var over 75 år.

Ragnar laerte tidlig å bli glad i naturen og han var en ivrig mosjonist. Sykkelritt­et «Den store styrkeprøv­en» fra Trondheim til Oslo, syklet han 27 ganger. Han gjennomfør­te også Birkebeine­ren flere ganger og han er omtalt i boken «Birken. Historien om det seige slitet» av Thor Gotaas.

Ragnar var også en lidenskape­lig multejeger. I boken «Glad i fjellet» av Per Hohle har han fått et eget kapittel med tittelen «Multejeger og gledesspre­der».

Det var som turgåer og fjellmann jeg laerte Ragnar å kjenne. Han tok tidlig med familien på fjellturer fra hytte til hytte i Jotunheime­n, og jeg var så heldig at jeg fikk vaere med. Han hadde alltid godt humør og kom lett i kontakt med andre. Glittertin­d var fjellet i hans hjerte, og da han ble eldre besøkte han vår fjellgård Glittersjå – med utsikt til Glittertin­d. Han planla enda en reise hit, men den reisen rakk han aldri å gjennomfør­e.

Vi er mange som vil minnes Ragnars gode humør, hans omtanke og interesse for de menneskene han møtte.

Fred over hans minne.

Hege Thorson Nordskar

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway