Aftenposten

Vil samle superfelt til Warholm

-

Bislett-general Steinar Hoen håper å samle alle de beste i verden på 400 meter hekk i duell mot Karsten Warholm under neste års Bislett Games.

Diamond League-stevnet i 2019 vil, som i 2018, bli sentrert rundt de beste norske utøverne.

Hoen starter arbeidet med å samle startfelte­ne til uken.

– Forhåpentl­ig kan vi skape det beste feltet på 400 meter hekk i løpet av hele sesongen. Rett og slett samle hele gjengen, sier Hoen til NRK.

De beste vil si Abderrahma­n Samba, som hadde verdens beste tider på distansen sist sesong, samt amerikaner­ne Kyron McMaster og Rai Benjamin.

Det er hard kamp om de beste utøverne, og det er ikke enkelt å samle de beste i ett enkelt stevne. Kommende sesong er også spesiell på det viset at 2019-VM arrangeres i Qatar først i slutten av september.

Det er ikke avgjort hvilke distanser brødrene Henrik, Filip og Jakob Ingebrigts­en løper. Filip er påmeldt kun på 1500 meter, mens Henrik og Jakob er påmeldt på både 1500 og 5000 meter. Hver av dem løper naturlig nok bare én av distansene. Øvrige norske som deltar på Bislett 13. juni 2019 er: Jonathan Quarcoo (100 meter), Karoline Bjerkeli Grøvdal (3000 meter hinder), Isabelle Pedersen (100 meter hekk), Amalie Iuel og Line Kloster (400 meter hekk), Tonje Angelsen (høyde) og Sondre Guttormsen (stav). (NTB)

 ??  ?? APH6APH12a­ftenposten­historie.no
APH6APH12a­ftenposten­historie.no
 ?? FOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX ?? Karsten Warholm under sommerens Bislett Games.
FOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX Karsten Warholm under sommerens Bislett Games.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway