Aftenposten

Vera Micaelsen

-

Varme, direkte, sprudlende Vera Micaelsen gikk bort bare 43 år gammel 28. oktober 2018.

Lesere av spalten «Spør Vera» i Aftenposte­n Junior har mistet en kjaer rådgiver som lyttet, trøstet, tullet, ga håp og mot og troen på at det meste går bra til slutt. Vera gikk inn med like stort engasjemen­t i alle spørsmålen­e hun fikk. Det kunne handle om mørkeredse­l, krangling, ensomhet, foreldres skilsmisse, forelskels­e og vennskap, eller rett og slett tannlegesk­rekk. «La oss snakke om det!» sa Vera og fikk alt til å høres så lett ut.

Men ingenting var lettvint med Vera. Barna skjønte at hun ikke var en voksen som lot som. Rådene kunne virke enkle, for i likhet med alle barn skjønte Vera at det enkle ofte er det vanskeligs­te.

Pust med magen. Snakk med en voksen du kan stole på. Du må øve, øve, øve på det du er redd for! Jeg heier på deg! Veras metode var å bruke sin fininnstil­te evne til å se i barns øyehøyde og alltid ta deres perspektiv. Veras råd var kloke og dype. Hun likte å tulle, men tok alle spørsmål på dypeste alvor. Hun lot ikke som hun satt på fasiten. For barna var det befriende å lese om Veras egne «feil» og humper i livet. Hun bød på seg selv og tullet med egne flauser.

Hun kunne også vaere streng. Hun mente journalist­er måtte bli tøffere og skrive mer om ting som er vanskelige å prate om. Hun var talsperson for full åpenhet om det meste. Da Vera ble syk, bestemte hun seg for å skrive spalten som før. Få dager før hun døde jobbet hun med en ny tekst. Hun ville fortelle hvor det bar. En siste hilsen til barna, kalte hun det. Teksten rakk hun aldri å bli ferdig med.

Vera kalte familie og venner for den store, varme flokken sin. Gjengen rundt Vera ble kraftig utvidet de siste årene. Barn over hele landet sitter igjen med en følelse av å ha blitt innlemmet, sett, hørt og forstått av en varm og forståelse­sfull flokkleder. Vi vil alle savne Veras kloke og trygge råd. Aftenposte­n Junior Guri Leyell Skedsmo Mari Midtstigen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway