Aftenposten

RBK freder Bendtner

- REIDAR LØFALDLI NICHOLAS BERGH NTB Trondheim

Rosenborgs daglige leder, Tove Moe Dyrhaug, sier dommen ikke får konsekvens­er for Nicklas Bendtners fremtid i RBK.

Da hun møtte pressen på Brakka i går, innledet hun med at både Rosenborg og Nicklas Bendtner «gjerne skulle vaert saken foruten». Hun understrek­er også at Rosenborgs holdning til saken er å «ta vare på» Bendtner – uansett endelig dom.

– Hva legger du i å «ta vare på»?

– Det er et rettssyste­m som dømmer ham. Han får straffen sin der. Han er her som fotballspi­ller, og da må vi legge til rette for det, sier Dyrhaug.

– Selvfølgel­ig er det en alvorlig sak og en uheldig sak både for Rosenborg og Nicklas Bendtner, sier Dyrhaug til TV 2.

Hun avviser at han risikerer sparken etter dommen:

– Nei, han er Rosenborg-spiller og fortsetter som fotballspi­ller i Rosenborg.

Dommen er ennå ikke rettskraft­ig, ettersom Bendtner anket på stedet. Dyrhaug sier til at Bendtner får fortsette i klubben selv om dommen skulle bli stående.

– Ikke ferdig på landslaget

I september uttalte Danmarks landslagss­jef, Åge Hareide, at det ville vaere «utenkelig» å ha en voldsdømt spiller på landslaget.

Nå kommer imidlertid en kontrabesk­jed fra Hareide. Han er ikke lenger like klokkeklar på spørsmål om Bendtners landslagsf­remtid.

– Når man har gjort noe voldelig, må man stå til ansvar for det. Så blir man dømt. Deretter kommer man tilbake til samfunnet på vanlig måte igjen. Det er sånn det må vaere, sier Hareide til Berlingske Tidende.

– Så Bendtner er ikke ferdig på landslaget?

– Nei, nei. Langt ifra. Hvis han er god nok til å spille på landslaget, så kan han komme tilbake. Hvis man er blitt dømt, og man har sonet dommen, så skal man ikke forfølge folk, sier Hareide.

Tar vare på spilleren

Tove Moe Dyrhaug understrek­er at RBK tar det inntrufne svaert alvorlig.

– Fotballspi­llerne i Rosenborg er forbilder, og derfor er dette en uheldig sak. Vi skulle gjerne vaert den foruten, og vi tar den på alvor. I tillegg forsøker vi å ta vare på Nicklas oppi dette.

Dyrhaug vil ikke si om klubbens interne regler vil endres som følge av voldshende­lsen. Bendtner hadde fått reise hjem til Danmark mens han var under opptrening etter skade. I retten kom det frem at han var påvirket av alkohol da voldshende­lsen skjedde.

– Om det blir endringer i rutinene, kan jeg ikke svare på nå, sier Dyrhaug til TV-kanalen.

Bendtner spilte da Rosenborg torsdag vant NM-semifinale­n mot Start, og han skal vaere tilbake på trening i dag i forberedel­sene til morgendage­ns seriekamp mot Odd.

 ?? FOTO: MARTIN SYLVEST, AP/NTB SCANPIX ?? Nicklas Bendtner ankom retten i København i går sammen med sin advokat, Anders Nemeth. Rosenborg-stjernen anket dommen han fikk på 50 dagers ubetinget fengsel for vold mot en taxisjåfør. I dag stiller han på trening foran morgendage­ns seriekamp mot Odd.
FOTO: MARTIN SYLVEST, AP/NTB SCANPIX Nicklas Bendtner ankom retten i København i går sammen med sin advokat, Anders Nemeth. Rosenborg-stjernen anket dommen han fikk på 50 dagers ubetinget fengsel for vold mot en taxisjåfør. I dag stiller han på trening foran morgendage­ns seriekamp mot Odd.
 ??  ?? Tove Moe Dyrhaug, daglig leder i Rosenborg
Tove Moe Dyrhaug, daglig leder i Rosenborg

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway