Aftenposten

Hun har vaert hjemmevaer­ende i alle år. Hvordan skal hun tore å søke jobb?

-

Stella er blitt skilt og både må og vil ut i jobb. Men hvordan? Jobbeksper­ten svarer.

Spørsmål: I mitt hjemland i Afrika var det helt vanlig som kvinne å vaere hjemme med barn. Jeg har bodd i Norge i 18 år nå, og jeg har vaert den som har ordnet alt med fire barn, hus og hjem i alle disse årene.

Nå er jeg blitt skilt og både må og vil ut i jobb. Barna er store, og i Norge føler jeg et press på at jeg må jobbe, noe jeg også har lyst til. Men jeg føler at jeg ikke kan noe annet enn å ordne praktiske ting og vaere en god mor.

Jeg snakker ganske godt norsk og har litt skole fra Afrika. Hvordan skal jeg tore å søke jobb?

Hilsen Stella en familie, må ha økonomisk styring og oversikt.

Omsorg: Veiledning og støtte, gode samtaler, trøst, kunne motivere, oppdragels­e og sette grenser, interesse for barnas aktivitete­r og venner, holde kontakt med øvrig familie og venner, gi kjaerlighe­t.

Språk og flerkultur­ell erfaring: Din bakgrunn gir deg innsikt i utfordring­ene ved å bosette seg i et annet land. Du snakker sikkert flere språk. Tilpasning­sevne: Du har måttet tilpasse deg en helt ny kultur og viser evne til å tenke nytt for å kunne vaere en god mor for dine barn.

Og dette kan du gjøre

Hvis du kjenner deg igjen i denne beskrivels­en, synes du da fortsatt at du ikke kan noe? Du bør kontakte Nav, legge frem din kompetanse og få hjelp til å finne en jobb hvor du kan bruke evnene og erfaringen din.

Tenk gjennom hva du kunne tenke deg å jobbe med, og se på muligheten­e til å kunne søke en slik jobb. Kanskje vil du trenge kurs eller utdanning for å komme videre, men det finnes også jobber hvor realkompet­anse og personligh­et teller mer.

Det kan bli spennende for deg å bli yrkeskvinn­e, og dører vil åpne seg hvis du får opp troen på deg selv.

Lykke til videre, så håper jeg du får en jobb du kan trives godt i.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway