Aftenposten

Agüero i 150

-

Sergio Agüero scoret sitt mål nummer 150 da Manchester City knuste Southampto­n 6–1 og tok tilbake tabelltopp­en i Premier League.

Mohammed Elyounouss­is lag hadde lite å by på av motstand og kom tidlig i trøbbel borte mot de regjerende mestrene. Først da Wesley Hoedt satte ballen i eget nett etter seks minutters spill, deretter da Agüero bredsidet inn 2–0 seks minutter senere.

Den argentinsk­e spissen har nå scoret 150 mål på 217 kamper i den engelske toppserien. Kun Alan Shearer har brukt faerre kamper på å nå samme antall. Engelskman­nen brukte i sin tid kun 212 kamper.

Da David Silva økte til 3–0 etter 18 minutter, var det i realiteten ingen tvil om at de tre poengene det ble kjempet om, skulle bli igjen i Manchester.

Danny Ings reduserte til 1–3 på straffe, men spenningen ble borte da Raheem Sterling økte til

4–1 sekunder før pause.

Aldri truet

City var naer ved å øke til 5–1 da Leroy Sané banket ballen i stolpen, men Sterling sørget for fire måls ledelse da han satte inn sitt andre mål for kvelden med 32 minutter igjen å spille.

Southampto­n kom bedre med i annen omgang og hadde flere muligheter til å redusere. Med 17 minutter igjen på klokken satte Soton-manager Mark Hughes inn Mohamed Elyounouss­i, men hverken nordmannen eller hans lagkamerat­er var i naerheten av å true City.

I kampens siste ordinaere minutt satte Sané punktum da han gjorde ydmykelsen komplett etter nok en målgivende fra kampens store spiller, Raheem Sterling.

City har nå 29 poeng mot Liverpools 27. Neste runde er det klart for Manchester-derby når City tar imot United, mens Southampto­n tar imot Watford. (NTB)

?? FOTO: JASON CAIRNDUFF, REUTERS/NTB SCANPIX ?? Sergio Agüero og Manchester City topper Premier League.