Agderposten

Ble kjøpt opp av svensk datagigant

Arendals selskapet Purity IT er kjøpt opp av datagigant­en Dustin.

- ▶ Stein Larsen larsen@agderposte­n.no

Selskapet, som holder til i Kunnskapsh­avnen i Arendal, ble etablert i 2008. Det var fram til oppkjøpet eid av gründerne Kjell Rune Øyrås og Lars Olav Habberstad.

Purity IT, er et selskap som har spesialise­rt seg på skybaserte tjenester for lagring, backup og disaster recovery.

Selskapet har totalt 23 medarbeide­re og omsatte i 2016 for drøye 84 millioner med et driftsresu­ltat på 5,5 millioner kroner.

Nå blir de en del av Dustin, som har 900 ansatte og omsatte for over åtte milliarder svenske kroner i 2015.

Trusselbil­de

I en pressemeld­ing sier ansvarlig for Services & Solutions i Dustin, Jens Haviken, at Purity IT har løsninger de er ute etter å skaffe seg.

-I takt med en økt digitalise­ring og et stadig mer komplisert trusselbil­de knyttet til IT-sikkerhet, blir det viktigere og ikke bare beskytte IT-miljøet sitt, men også ha mulighet for raskt å komme tilbake i normal drift hvis uhellet skulle vaere ute. Med Purity IT styrker vi tilbudet innen mer avanserte produkter og løsninger, som for eks disaster recovery som en tjeneste. Vi får også oss et svaert kompetent team innen lagring og backup, sier Haviken.

Med oppkjøpet mener Dustin at de kompletter­er tjenesteti­lbudet innen Managed Services, og styrker organisasj­onen med spisskompe­tanse innen lagring og backup.

Oppkjøpet bedømmes å ha marginal påvirkning på Dustins fortjenest­e per aksje i innevaeren­de regnskapså­r.

Fornøyde

Purity IT vil konsolider­es inn i Dustin fra 1. mars 2017. Det vil fortsette under eget navn i en overgangsp­eriode til det er fult integrert i Dustin, melder selskapet. Der er de fornøyde med oppkjøpet, som de tror vil bane vei til nye kundegrupp­er.

– Vi har vår styrke innen det øvre SMB segmentet, men ser at våre løsninger også passer mindre selskap. Som en del av Dustin får vi helt nye muligheter til å nå disse kundene i hele Norden. Samtidig kan vi kompletter­e Dustin mot større selskaper og offentlig sektor, sier Lars Olav Habberstad, administre­rende direktør og gründer i Purity IT.

Medgründer Kjell Rune Øyrås sier de ikke kan røpe kjøpesumme­n.

– Nei ettersom Dustin er et børsnotert selskap, kan vi ikke si noe om det, smiler han.

Det er totalt fem eiere i selskapet, der gründerne eier 42 prosent hver og de tre andre 14 og to ganger en prosent hver.

 ??  ?? SOLGT: Arendalsse­lskapet Purity IT er solgt til sv enske Dustin for et bety delig millionbel­øp. De ny ter nå gründer Kjell Rune Øy rås og medeier Rune Gauslå Homme godt av .
SOLGT: Arendalsse­lskapet Purity IT er solgt til sv enske Dustin for et bety delig millionbel­øp. De ny ter nå gründer Kjell Rune Øy rås og medeier Rune Gauslå Homme godt av .

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway