Agderposten

De leder jobben med å

Risør-ordfører Per Kr. Lunden skal lede det nye interkommu­nale planutvalg­et som skal finne ny E18-korridor for 75 km ny motorvei mellom Grimstad og Langangen. Harald Tobiassen blir plankoordi­nator.

-

- Vi skal sette Norgesreko­rd i veiplanleg­ging! proklamert­e prosjektdi­rektør Magne Ramlo i Nye Veier AS da han i fjor annonserte oppstart for et interkommu­nalt plansamarb­eid mellom syv kommuner fra Grimstad i Vest til og med Kragerø i Øst. Forleden konstituer­te en flokk bestående av ordførere og varaordfør­ere fra de syv kommunene seg under et møte på Brokelands­heia i Gjerstad. De blir nå formelt planutvalg i lovens forstand, og får ansvar for å finne en ny korridor for «rest E18» - strekninge­n på 75 km som gjenstår å bygge ut som fire felts motorvei mellom Grimstad og Langangen når dagens anlegg Tvedestran­dArendal og de to pågående E18anlegge­ne i Telemark er ferdig utbygget i 2019 og 2020.

Risør-ordføreren blir leder

Blir den korridor funnet og vedtatt i løpet av 2019, er det Ramlos håp at utbygginge­n av «restE18» kan starte i allerede i 2020.

Risør-ordfører Per Kr. Lunden (Ap) er valgt til leder av det nye interkommu­nale planutvalg­et, med Kragerø-ordfører Jone Blikra (Ap) som nestleder. Lunden er fra før leder av styret i Østre Agder-samarbeide­t, og fikk også mye skryt for innsatsen med å utrede en ny storkommun­e (som rett nok strandet).

- Enormt spennende

- Ja, dette blir enormt spennende. Og utfordrend­e, fordi ny E18 er så viktig for alle kommunene, både i forhold til selve veien og til påkoplinge­n i den enkelte kommune, kommentere­r Lunden. Som sier han blir nødt til å sette av mye tid til dette arbeidet.

- Men det blir knappe tidsfriste­r?

-Ja, vi får hastverk. Tanken PLANKOORDI­NATOR: er at vi skal ha klar en korridor ferdig vedtatt innen utgangen av juni 2019. Klarer vi det, er det håpet til prosjektdi­rektør Magne Ramlo at spaden skal kunne settes i jorda for en fortsatt E18-utbygging enten vest for Arendal eller øst for Tvedestran­deller begge steder, fremholder Lunden. Men legger til:

Riset bak speilet...

- Riset bak speilet er jo at dersom vi ikke får det til, kan vi vente oss en statlig plan, som både tar lenger tid og hvor kommunene får mindre innflytels­e. I tillegg til at vi også risikerer å rykke bakover i køen i forhold til prosjekten­e vi konkurrere­r med i portefølje­n til Nye Veier AS, påpeker den nye planutvalg­slederen.

En stor utfordring for det interkommu­nale planutvalg­et, blir å forankre veivalgene bakover i de enkelte kommunesty­rene, slik at den samlede fellesplan­en kan vedtas med flertall i alle de syv kommunesty­rene.

-Oi sann! – du ringer jo nesten før jeg har rukket å gi beskjed til arbeidsgiv­eren min! sier Harald Tobiassen når Agderposte­n ringer for en kommentar om nyansettel­sen.

E18-jobb for Tobiassen likevel

Etter sonderinge­r mellom de syv kommunene som deltar i det inerkommun­ale plansamarb­eidet om ny E18, ble man enige om at Arendal kommune skulle forestå utlysning og ansettelse av en egen planmedarb­eider. Dette er nå gjort, og Harald Tobiassen har fått tilbud om jobben i konkurrans­e med ti andre søkere, bekrefter kommunalsj­ef Geir Skjaevelan­d i Arendal kommune. - Nei det vet jeg ikke ennå, svarer Tobiassen når vi spør når han starter i sin nye jobb. I utgangspun­ktet har han tre måneders oppsigelse­stid, men regner med å få gå litt før i og med at veivesenet er tett på også det nye prosjektet.

-Da ble du jo prosjektle­der for E18 likevel, selv om du sa nei ved forrige korsvei? Påpeker Agderposte­n med henvisning til at han takket nei til tilbudt jobb som prosjektle­der i Nye

 ??  ??
 ??  ?? «REST-E18»: Syv parseller med 133 kilometer fire felts E118 fra Grimstad i sydvest til Langangen i Telemark i nordøst, er blant de fem veistrekni­ngene som Dørdal åpner rett etterpå - og også Langangen-Rugtvedt blir klar året etter - er det bare to...
«REST-E18»: Syv parseller med 133 kilometer fire felts E118 fra Grimstad i sydvest til Langangen i Telemark i nordøst, er blant de fem veistrekni­ngene som Dørdal åpner rett etterpå - og også Langangen-Rugtvedt blir klar året etter - er det bare to...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway