Agderposten

NORGES STØRSTE INTERKOMMU­NALE VEIPLANSAM­ABEID

Både politikere og rådmann er fornøyd med at de nå har fått på plass både det interkommu­nale planutvalg­et og en erfaren plankoordi­nator.

-

Ny E18 Tvedestran­dArendal (23 km) åpner i oktober 2019. Måneden etter åpner ny E18 melipllom Rugtvedt og Dørdal (17 km). Når også 18 km mellom Langangen og Rugtvedt åpner i 2020–21 – vil det gjenstå 75 km mellom Oslo og Kristiansa­nd som ikke er utbygget til 4-felts motorvei.

«rest-E18» skal nå planlegges i rekordfart i landets største interkommu­nale plansamarb­eid for et veiprosjek­t.

er første gang siden endringen av plan- og bygningslo­ven åpnet for dette i 2008 at et slikt interkommu­nalt plansamarb­eid gjennomfør­es i et så stort omfang. Gjenståend­e E18 består av to delstrekni­nger: E18 Arendal-Grimstad (20 km) og Tvedestran­dDørdal (55 km).

et møte i Arendal i fjor, besluttet representa­nter fra Nye Veier AS, fylkeskomm­unene og kommunene Grimstad, Arendal, Tvedestran­d, Risør, Gjerstad, Kragerø og. Bamble å sette i gang prosessen.

Før nyttår vedtok så samtlige syv involverte kommuner og de to fylkeskomm­unene – å slutte seg til et slikt interkommu­nalt samarbeid.

er ordførere/varraordfø­rere valgt til et interkommu­nalt «planutvalg» for hele rest-E18.

er svaert ambisiøs: Konsekvens­utredning klar i løpet av 2018, korridor avklart tidlig 2019, planvedtak i alle kommunene i løpet av 2019 og byggestart 2020.

– For å bidra til best mulig samordning og samarbeid mellom fylkeskomm­unene Aust-Agder og Telemark, de sju kommunene samt Nye Veier AS og veivesenet, har kommunene og fylkeskomm­unene gått sammen om å lyse ut en 2- årig stilling, oppsummere­r Arendals-rådmann Harald Danielsen. Som forteller at man i forståelse med de øvrige ble enige om at Arendal kommune skulle lyse ut stillingen

– Nå er stillingen besatt, og Harald Tobiassen har takket ja til stillingen. Vi er svaert fornøyd med denne løsningen ettersom Tobiassen både kjenner kommunene og har lang erfaring fra Statens vegvesen. Han ledet planleggin­gen av E18 mellom Tvedestran­d og Arendal, og vi har erfaring for at han er god å samarbeide med, sier rådmann n Danielsen.

Han opplyser at de to fylkeskomm­unene har påtatt seg å betale 50 prosent av kostnadene, mens kommunene Bamble, Kragerø, Gjerstad, Risør, Tvedestran­d, Grimstad og Arendal deler den andre halvdelen etter den enkelte kommunens andel av veilengden.

Også varaordfør­er Terje Eikin (KrF), som er Arendals representa­nt i det interkommu­nale planutvalg­et, og utvalgets leder, Risørordfø­rer Per Kr. Lunden (Ap), er fornøyd med at Tobiassen blir prosjektle­der:

– Det er veldig hyggelig å konstatere at Harald Tobiassen får jobben med å koordinere det interkommu­nale planarbeid­et, sier Lunden.

-Tobiassen er svaert erfaren, og nyter stor respekt som veiplanleg­ger, så dette er midt i blinken! mener Lunden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway