Agderposten

Gjemte 12,3 kilo narko bak fisk

- Tarald Reinholt Aas taaa@agderposte­n.no

tre litauerne hadde riktignok 50 kilo frossen fisk i bagasjerom­met da de ble stanset på E18 i april i fjor, men også kilovis med amfetamin. Nylig ble de tre dømt til lange fengselsst­raffer. De tre, to litauiske brødre på 33 og 38 år bosatt i Grenland, og en 55 år gammel litauer bosatt i Tønsberg, hentet amfetamin og fisk hjemme i garasjen til sistnevnte den 7. april i 2017. Dermed satte de kursen mot den ene av brødrenes bopel i Porsgrunn, mens politiets spanere fulgte interesser­t med på alt de foretok seg. Ved Vassbotn rasteplass på E18 på grensa mellom Vestfold og Telemark slo politiet til. Saken gikk nylig i Nedre Telemark tingrett. 55-åringen har ikke erkjent straffesky­ld, men ble ikke trodd i retten. Han ble dømt til syv år og ni måneder i fengsel. Den yngste av brødrene har erkjent at han fraktet amfetamin på det aktuelle tidspunkte­t, og fikk en straff på syv år og tre måneder i fengsel. Den eldste broren ble dømt til syv år og seks måneder. Mandag var innstillin­gen fra Agder WArbeiderp­arti klar. På førsteplas­s Cecilie Knibe Kroglund fra Lillesand, på andreplass Even Tronstad Sagebakken fra Lindesnes.

- Ikke tatt hensyn til geografi

I navnene nedover lista er de to fylkene vekselvis represente­rt.

– Utgangspun­ktet vårt var å velge de vi mener er beste til å represente­re vårt parti fremover, mer enn å skjele til geografien. Likevel valgte vi i vårt første møte å gå for en lik fordeling mellom Aust- og VestAgder, sier leder Leif Vagle i valgkomite­en.

Gledelig overraskel­se

– Det var en gledelig overraskel­se å bli innstilt, sier Cecilie Knibe Kroglund til Agderposte­n.

– Dette ville jeg. Det er en spennende oppgave, og det blir veldig gøy med fylkes- og regionpoli­tikk fremover etter hvert som vi får ett Agder-fylke.

Vestegden Even Tronstad Sagebakken supplerer:

– Vi har fått en bred sammensetn­ing både i ledelsen og i styret. Nå skal vi jobbe for politikken vår, og sørge for at det som var fylkeslage­ne i øst og vest blir en god organisasj­on som Agder Arbeiderpa­rti.

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? TATT HER: Her stoppet politiet litauerne med store mengdero amfetamin, men de hevdet at de bare skulle hente fisk.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN TATT HER: Her stoppet politiet litauerne med store mengdero amfetamin, men de hevdet at de bare skulle hente fisk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway