Agderposten

Jensen om Listhaug-saken: – En diskusjon om ord

Frp-leder Siv Jensen avfeier striden rundt Sylvi Listhaugs siste utfall mot Ap som «en diskusjon om ord».

-

– Formen til Facebook-posten til Sylvi Listhaug var for tøff, og har ført til at retorikken i saken overdøver substansen i den, sier statsminis­ter Erna Solberg til NTB.

– Polarisert debatt

Solberg etterlyser en mer edruelig diskusjon om innhold i saken og hvilke virkemidle­r myndighete­ne skal ha for å forebygge terrorhand­linger og -planleggin­g, men har ingen planer om å be Listhaug slette Facebook-innlegget som har vakt voldsomme reaksjoner.

Med et bilde av masketerte og bevaepnede menn, beskylder Listhaug Arbeiderpa­rtiet for heller å ville verne om rettighete­ne til terroriste­r enn å beskytte det norske folket. Fra flere hold er det kommet krav om at justismini­steren må slette og beklage utspillet.

– Det har vaert en polarisert debatt fra begge sider. Rikets sikkerhet og antiterror bør diskuteres i mer ordentlige former, sa Solberg.

Ingen kritikk fra Jensen

Derimot var det ikke et kritisk ord å høre fra Jensen om Listhaugs påstand om at Ap synes det er viktigere å verne om ter-

roristers rettighete­r enn å beskytte det norske folket da Frplederen møtte pressen mandag.

Anledninge­n var starten på arbeidet med statsbudsj­ett for neste år, men journalist­ene var vel så opptatt av å få de tre partileder­ens syn på uttalelsen­e til Listhaug.

– Det er viktig å diskutere virkemidle­ne i innvandrin­gsog integrerin­gspolitikk­en. Men dette har endt opp med å bli en diskusjon om ord, sa Jensen på spørsmål om hun stilte seg bak Listhaugs uttalelse på Facebook.

– Den debatten kommer ikke til å prege budsjettfo­rhandlinge­ne, sa Jensen.

På spørsmål fra NTB om hun har forståelse for de til dels kraftige reaksjonen Listhaugs utspill har vakt, nøyer hun seg med å si at «jeg har registrert at det var vaert mye diskusjon om det.»

Listhaug selv hadde absolutt ingen kommentar til stormen hennes utspill har skapt da hun ankom Hurdal for å delta i budsjettko­nferansen. Hun nektet å svare på spørsmål rundt Facebook-innlegget.

– Forstår du reaksjonen­e utspillet har skapt?

– Nå skal jeg kjempe for penger til justissekt­oren og politiet, sa Listhaug til NTB.

– Så uansett hvordan jeg stiller spørsmål rundt dette, så vil du ikke svare?

– Nå skal vi diskutere budsjettet, sa Listhaug.

(NTB)

 ??  ?? I FOKUS: Justis-, beredskaps- og innvandrin­gsminister Sylvi Listhaug (FrP) fikk store deler av oppmerksom­heten under regjeringe­ns fellesfoto­grafering på Hurdalsjøe­n i går.
I FOKUS: Justis-, beredskaps- og innvandrin­gsminister Sylvi Listhaug (FrP) fikk store deler av oppmerksom­heten under regjeringe­ns fellesfoto­grafering på Hurdalsjøe­n i går.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway