Agderposten

Totalforbu­d mot bål og grilling

Med flott og tørt vaer øker skogbrannf­aren. Det får nå konsekvens­er for samtlige kommuner i Aust-og VestAgder.

- Silje Bratland Roksvåg og Jørund Flaa redaksjone­n@agderposte­n.no

Fra og med tirsdag 22. mai ble det innført totalforbu­d mot å gjøre opp ild utendørs i alle seks eierkommun­er til Kristiansa­nd-regionen brann og redning. Det betyr at totalforbu­det innføres i Lillesand og Birkenes i Aust-Agder, samt i Søgne, Songdalen, Vennesla og Kristiansa­nd kommuner. Forbudet innebaerer at det ikke er lov til å grille eller tenne bål verken i skogen, i marka eller på stranden.

– Du kan heller ikke bruke de faste bålplassen­e i marka eller brenne bråte når det er totalforbu­d. Grilling i egen hage er som regel tillatt, så lenge du passer godt på, heter det i en pressemeld­ingen fra brannvesen­et. Tirsdag ettermidda­g kom beskjeden om at totalforbu­det gjelder for alle kommunene på Agder.

Tirsdag formiddag sendte Østre Agder brannvesen deretter ut melding om at alle brannvesen på Agder innfører totalforbu­d mot bål i respektive kommuner. Dermed er det inntil videre ulovlig å fyre opp engangsgri­ller eller bål i alle Agders kommuner.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? FORBUDT: Fra tirsdag er det forbudt å gjøre opp ild, herunder også grille, i skog, i marka eller på stranden i Lillesand og Birkenes.
FOTO: NTB SCANPIX FORBUDT: Fra tirsdag er det forbudt å gjøre opp ild, herunder også grille, i skog, i marka eller på stranden i Lillesand og Birkenes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway