Agderposten

Borgerlige partier i Oslo kaller inn til høring om ungdomskri­minalitet

-

borgerlige partiene i Oslo bystyre vil ha en høring om økende ungdomskri­minalitet i hovedstade­n. Målet er å få mer kunnskap om bakgrunnen for problemene.

«Den siste tidens økte fokus på problemer i visse bydeler må bystyret ta på alvor. En høring gir alle politikern­e en mulighet til å få oppdatert informasjo­n og til å stille spørsmål til aktører som jobber med problemsti­llingene til daglig», heter det i en pressemeld­ing.

I den stiller bystyrerep­resentante­ne Aina Stenersen (Frp), James Stove Lorentzen (H), Erik Lunde (KrF) og Odd Einar Dørum (V) seg bak innkalling­en.

Blant partene de borgerlige partiene ønsker å kalle inn er relevante byråder, samt representa­nter fra politiet, Oslos bydeler og frivillige organisasj­oner.

Temaet er den økende ungdomskri­minalitete­n i Oslo omtalt i SaLTo-rapporten.

Innkalling­en kommer også etter to tilfeller av steinkasti­ng mot natteravne­r i Groruddale­n den siste måneden, samt ti skyteepiso­der i Oslo siden februar.

– Målet vårt er å få mest mulig kunnskap, og å snakke med dem som jobber med dette til vanlig. Som Oslo-politikere ønsker vi å ta ansvar, sier Aina Stenersen til NTB om bakgrunnen for innkalling­en. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway