Agderposten

– Kanskje min kuleste dag på sykkelen

Fridtjof Røinås har vokst opp knappe hundre meter fra tirsdagens løype under Tour des Fjords. Han storkoste seg i folkefeste­n på Sørlandet.

- Thomas Skjeggedal Thorsen ▶ thth@agderposte­n.no

– Det har vaert en fantastisk dag. En kjempeoppl­evelse. I dag har vaert større enn NM. Dette har vaert kanskje min kuleste dag på sykkelen noensinne, sa 23 år gamle Røinås, som tilbake i 2016 syklet U23-VM.

Han kunne fortelle at han endelig begynner å føle at formen er gryende.

Føler seg bra

– Jeg føler meg som det beste jeg har kjent i år. Det er litt å gå på, men det er en stund siden jeg har følt meg så bra. Men dette er gjevt selskap, så man bør egentlig vaere hundre prosent.

Røinås, som nå sykler for Joker Icopal og bor i Oslo, har bodd omtrent hundre meter fra der løypa gikk tirsdag.

Det innrømmet han at var spesielt.

– Ja, det er litt merkelig faktisk, at jeg hundre meter utenfor hjemmet mitt knuffer med så mange gode syklister. Det gjør meg bare desto mer gira.

– Men det er veldig spesielt. Jeg kjente meg nesten ikke igjen på grunn av så mye folk. Det minnet litt om 17. mai. Folk lagde et skikkelig liv, og vi som er fra Sørlandet hørte ofte navnene våre bli ropt. Det er gøy. Dette ble faktisk enda bedre enn jeg hadde forventet.

Fridtjof Røinås kunne også fortelle at han er godt fornøyd med hvordan laget hans kjørte under den første etappen.

Tror på topplasser­ing

– Vaeret og folk rundt løypa, og kjøringen til laget. Det har vaert vanvittig bra, selv om vi var litt nølende de siste fem kilometern­e. Og her er det så høyt nivå at om man nøler i to sekunder blir man knuffet bort av de gode lagene, og da er det veldig vanskelig å «knuffe seg tilbake», sa han og la til:

– Men jeg syns vi er en del naermere en god plassering enn det resultatli­sta sier. Vi er der fremme lenge. Det er prov på noe godt, mente han.

Fridtjof Røinås og laget hans kjører i utgangspun­ktet for å få Hermann Dahl i posisjon til en topplasser­ing under rittet.

Tirsdag ble Dahl, sammen med store deler av resten av Joker Icopal-laget hindret av velten like før mål.

– Vi er sterke kollektivt. Det kan bli noe veldig bra. Vi vet hva Hermann er god for.

Han la til at han tror det er muligheter for at laget kan gjøre det svaert bra utover i rittet.

Etter en lang dag på sykkelsete­t fortalte Røinås også at resten av kvelden går til å legge beina høyt, få massasje og spise.

– Og bruke minst mulig energi, la han til.

Tour des Fjords fortsetter altså allerede onsdag.

Da går startskudd­et i Risør, før ferden går nedover Sørlandsky­sten og ender i Tresse og Kristiansa­nd.

Rittet avsluttes torsdag.

Nederlands­k storeslem

Rett før klokken 18.00 gikk nederlands­ke Fabio Jakobsen fra Quick Step i mål som førstemann.

Like bak fulgte Moreno Hofland og Timo Roosen, begge to også fra Nederland, mens det var Amund Grøndahl Jansen som akkurat snøt Edvald Boasson Hagen i å bli beste nordmann,

De to ble henholdsvi­s fjerde og femte beste på den første etappen av sykkelritt­et.

– Det var en veldig bra dag for meg. Fint vaer var det også. Det er vakre veier her i Norge. Jeg tenkte at jeg kunne ha en sjanse i finalen, og jeg lyktes. Det er en utrolig bra følelse, sa Jakobsen til TV 2 etter målgang.

– Det ble hektisk på slutten, mye kjemping om posisjoner. Men jeg gikk for det på de 200 siste meterne. Det gikk bra, så i kveld kan jeg ta et glass champagne for å feire. I morgen kommer en ny sjanse, la 21-åringen til.

I innspurten i Grimstad veltet en gruppe ryttere og deiset i asfalten. Blant dem var 24 år gamle Sondre Holst Enger. Han kom seg til mål, men hadde mange skrubbsår. Etterpå fikk han behandling av ambulansem­edarbeider­e i målområdet.

– Det er ingen bruddskade­r, det svir bare. Men jeg tror ikke jeg får sove så godt de neste nettene, la han til.

Sky-rytter Kristoffer Halvorsen gikk også ned i samme velt. Ifølge TV 2 klarte Halvorsen seg uten alvorlige skader.

 ??  ?? I FORM: Fridtjof Røinås, som har vokst opp hundre meter fra løypa på tirsdagens løype, forteller at han er i form. Han mente
I FORM: Fridtjof Røinås, som har vokst opp hundre meter fra løypa på tirsdagens løype, forteller at han er i form. Han mente

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway