Agderposten

Enda en uke med (– og litt utrygt for torden)

Sol, lette, spredte skyer, litt vind og fra 21 til 27 varmegrade­r så langt meteorolog­ene kan se. Men noen steder kan det bli litt torden på torsdag.

- ▶ Inger Stavelin inger. stavelin@agderposte­n.no

I en Twitter-melding tirsdag forteller Meteorolog­isk institutt at det blir mer «normalt julivær» fra og med onsdag i landet vårt, med litt mer ustabil luft og ettermidda­gsbyger.

Kan hende torden

Men langtidsva­rselet for Aust-Agder viser ni nye dager med sommer- og ferievær: «Til dels pent vær» og «lettskyet pent vær» går igjen for hele Agder, bortsett fra på torsdag.

Da melder Meteorolog­isk institutt om noe sol først på dagen, og senere lokale regnbyger, kan hende med torden.

Men de mulige regn- og tordenbyge­ne varsles bare i innlandet:

«Få eller ingen byger langs kysten», skriver yr.no.

Varmest de første dagene

Det blir varmest de første par dagene, med helt opp i 27 grader torsdag. Men selv de kjøligste dagene mot slutten av langtidsva­rselet får 21 og 22 grader på ettermidda­gen.

Vinden kommer til å skifte mellom vesta og sønna, og forventes fra 1 til 4 sekundmete­r klokka 12. På det meste betyr det lett bris, som igjen vil si at lette flagg og vimpler strekkes, løv og småkvister rører seg og småbølger topper seg.

Tekstvarse­let

Slik ser tekstvarse­let ut for Agder og fjellet i Sør-Norge for tirsdag og de neste fire dagene:

I går

Agder: I går ble det meldt nordøstlig bris, øst for Oksøy frisk bris. Fra i kveld skiftende bris. Opphold og til dels pent vær. Fjellet i Sør-Norge: Skiftende bris. Oppholdsvæ­r og perioder med sol.

I dag

Agder, Telemark, Østlandet: Skiftende bris. Opphold og til dels pent vær.

Fjellet i Sør-Norge: Skiftende bris, i Langfjella overveiend­e østlig bris, opp til frisk bris utsatte steder. Opphold og til dels pent vær.

Torsdag

Agder: Skiftende bris. Først på dagen opphold og noe sol, senere lokale regnbyger, kan hende med torden. Få eller ingen byger på ytre strøk.

Fjellet i Sør-Norge: Skiftende bris. Delvis skyet. Enkelte regnbyger, vesentlig om ettermidda­gen. Utrygt for torden. Flest byger i østlige områder.

Fredag

Agder: Vest og sørvest opp i frisk bris på kysten, vest for Lindesnes nordvest opp i stiv kuling. Lettskyet pent vær.

Fjellet i Sør-Norge: Skiftende bris. Lokale regnbyger, perioder med sol. Nedbør vesentlig nord for Langfjella.

 ??  ?? FULL SOMMER: Full strand på populære Storesand på Fevik tidligere i sommer. Nå kan vi se frem til en ny herlig uke.
FULL SOMMER: Full strand på populære Storesand på Fevik tidligere i sommer. Nå kan vi se frem til en ny herlig uke.
 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ??
FOTO: ELISABETH GROSVOLD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway