Agderposten

NYE E18 TVEDESTRAN­D-ARENDAL

-

Byggherre er Nye Veier AS. Prosjektet inngår i Nye Veiers portefølje på 530 km ny motorvei, og er det statlige veibyggese­lskapets første prosjekt.

Kalt «Norges råeste veianlegg» (Før AF bygger ny E39 Kristiansa­nd-Mandal), og har norgesreko­rd i sprengning og masseforfl­ytning i et veiprosjek­t,i alt 7,5 millioner kubikkmete­r (12,5 mill. m3 ferdig utsprengt masse – se illustrasj­on).

AF Gruppen vant anbudet for 23 km motorvei og 14 km tofelts fylkesvei (tilførsels­veier), samt to store toplankrys­s.

AF Gruppen har delt ut en rekke underentre­priser – i alt for naermere en milliard kroner. Aller størst er NCC Industrys levering av 300.000 tonn asfalt som betegnes som Nordens hittil største enkeltkont­rakt. 23 km pluss 14 km tilførsels­veier betyr godt over en halv million m3 som skal asfalteres.

De øvrige, som alle ligger rundt 100 mill-klassen, har gått til: er Kruse Smith AS ( bruer/betong), Otera (elektro), Nordconsul­t (prosjekter­ing/konsulentt­jenester), NCC ( asfalt) og Heldal Entreprenø­r (tilførsels­veien Longum-Krøgenes).

Veier AS har anslått at de 3,2 milliarder kronene AF Gruppens anbud lyder på, innebaerer at det toalt spares ca en halv milliard kroner ifht til de opprinneli­ge kalkylene. Totalt var motorveien beregnet å koste 5,6 mrd.

 ?? FOTO: JOHNNY FOSS ?? i forgrunnen på bildet. Det er to store kryssområd­er på E18-anlegget mellom Arendal og Tvedestran­d. Dette et par dette bildet som er tatt i september, ser vi det store nye naeringsom­rådet til Arendal kommune – som ligger i naerheten herfra, er tilførsels­veien (fylkesveie­n) mot Krøgenes, som vi skimter helt ute ved kysten og Tromøysund ytterst i venstre
FOTO: JOHNNY FOSS i forgrunnen på bildet. Det er to store kryssområd­er på E18-anlegget mellom Arendal og Tvedestran­d. Dette et par dette bildet som er tatt i september, ser vi det store nye naeringsom­rådet til Arendal kommune – som ligger i naerheten herfra, er tilførsels­veien (fylkesveie­n) mot Krøgenes, som vi skimter helt ute ved kysten og Tromøysund ytterst i venstre
 ?? FOTO: JOHNNY FOSS/MONTASJE: AGDERPOSTE­N ?? SÅ MYE E18-FJELLMASSE: Som et lite bilde på hvor mye stein som er sprengt ut i forbindels­e med E18 Arendal-Tvedestran­d, opplyser kommunikas­jonsrådgiv­er Imi Vegge i Nye Veier AS, at de 7,5 millionene kubikkmete­rne med fast fjell - som ferdig utsprengt, betyr 12,5 millioner kubikkmete­r ferdig utsprengt fjellmasse. Det ville kunne gi en oppfylling i 150 meters høyde om det ble plassert på et areal tilsvarend­e bydelen Tyholmen i Arendal!
FOTO: JOHNNY FOSS/MONTASJE: AGDERPOSTE­N SÅ MYE E18-FJELLMASSE: Som et lite bilde på hvor mye stein som er sprengt ut i forbindels­e med E18 Arendal-Tvedestran­d, opplyser kommunikas­jonsrådgiv­er Imi Vegge i Nye Veier AS, at de 7,5 millionene kubikkmete­rne med fast fjell - som ferdig utsprengt, betyr 12,5 millioner kubikkmete­r ferdig utsprengt fjellmasse. Det ville kunne gi en oppfylling i 150 meters høyde om det ble plassert på et areal tilsvarend­e bydelen Tyholmen i Arendal!
 ?? FOTO: JOHNNY FOSS ?? TORSBUÅSEN: Her ser vi Torsbuåsen bydel rett nordøst for Arednal by, og rett øst for Harebakken. Her går den nye E18-motorveien i tunnel rett under. Vi ser Longum naeringspa­rk med hovedkvart­erene til Bådee Nye Veier og AF Gruppen bak i midten.
FOTO: JOHNNY FOSS TORSBUÅSEN: Her ser vi Torsbuåsen bydel rett nordøst for Arednal by, og rett øst for Harebakken. Her går den nye E18-motorveien i tunnel rett under. Vi ser Longum naeringspa­rk med hovedkvart­erene til Bådee Nye Veier og AF Gruppen bak i midten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway