Agderposten

Jakter ny Alagskontr­akt

– Jeg er innstilt på å gi 110 prosent for Arendal hvis klubben vil ha meg videre på A-laget, lover Markus Håbestad (19).

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Spissen tok en fabelaktig farvel med juniorlage­t med å sette inn kampens fire første mål i 6-0-seieren mot Gimletroll som befestet KM-tittelen for Arendal.

Han brukte cirka 15 minutter på sitt målshow.

Kom fra Start

– Det var greit med fire mål. Jeg var «på» i første omgang, før jeg og laget dabber litt av etter pause. Men da var det gjort. Jeg avsluttet som junior på beste vis, sier 19-åringen.

Rykene-gutten kom fra Start i sommer. Først i siste seriekamp fikk han sitt første innhopp på A-laget til Arendal.

- Det har vaert vanskelig med spilletid der med så ekstremt gode spillere som Diouf og Ness. Men det er bare å jobbe hardt, sier Håbestad.

Anbefales av juniortren­er

Kontrakten utløper ved nyttår.

– Jeg har ting jeg vurderer inn mot neste år, uten at jeg vil si så mye om det.

– Vil du helst bli i Arendal? – Hvis de vil ha meg her, så er jeg villig til å gi 110 prosent for å ta Arendal opp og frem de neste årene. Jeg venter på svar, sier Håbestad, som debuterte i eliteserie­n for Start allerede som 16-åring i 2015. Han har også aldersbest­emte landskampe­r for Norge.

– Vi håper å få med noen lokale spillere oppover (i Arendal-systemet). De som er gode nok blir med, sier Kjell Inge Askeland, hjelpetren­er for juniorlage­t.

– Vil du anbefale Håbestad for Steinar Pedersen (hovedtrene­r på A-laget)?

– Han anbefaler jeg sterkt. Hvis det hadde vaert opp til meg, så hadde han vaert med, påpeker Askeland.

 ??  ?? FIREMÅLSSC­ORER: Markus Håbestad spilte sin siste juniorkamp i Arendal Fotball. Avskjeden kunne ikke ha vaert bedre med fire mål på rappen.
FIREMÅLSSC­ORER: Markus Håbestad spilte sin siste juniorkamp i Arendal Fotball. Avskjeden kunne ikke ha vaert bedre med fire mål på rappen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway