Agderposten

Utvalgsled­er: - Uansett feil å behandle saken administra­tivt

Leder av kommunepla­nutvalget, Nina Jentoft (Ap), tar Fylkesmann­ens avgjørelse til etterretni­ng, men påpeker at det uansett var feil at saken ble avgjort administra­tivt.

-

– Prosessen i denne saken handler ikke om politikern­es «kompetanse», men at vi har et delegasjon­sreglement som sier at i saker med stor politisk interesse, så kan leder i kommunepla­nutvalget be om å få behandle saken politisk. Dette skjedde i denne saken som har en lang politisk forhistori­e i forrige periode. Rådmannen som hadde behandlet saken administra­tivt, valgte da å oppheve sitt vedtak. Som ble påklaget, skriver utvalgsled­er Nina Jentoft i en kommentar til Agderposte­n.

– Etter dette vedtaket står vi igjen med et administra­tivt vedtak, som er påklaget av en nabo. Denne klagen skal tas til behandling, legger Jentoft til.

– Burde ikke vaert trukket

Torbjørn Nilsen (Frp) var den eneste i kommunepla­nutvalget som ikke stilte seg bak kritikken mot rådmannens saksbehand­lere for å ha avgjort Austarheim­s byggesak administra­tivt.

– Jeg mener den administra­tive godkjennin­gen ikke skulle vaert trukket tilbake. Det var også viktig å vente på fylkesmann­ens avgjørelse, fastslår Nilsen. På spørsmål om han nå frykter nytt millionkra­v fra Austarheim til kommunen, svarer Nilsen: – Austarheim har krav på å få dekket sine utlegg for å få vedtaket omgjort.

Naboklage må behandles

Nabo Øystein Bloch-Johnsen påklaget det administra­tive vedtaket om byggetilla­telse. Men ettersom rådmannen opphevet dette vedtaket – ble klagen aldri behandlet. Etter Fylkesmann­ens oppsiktsve­kkende helomvendi­ng, er det nå administra­sjonens vedtak om byggetilla­telse som er gjeldende i saken. Dermed må naboens klage på denne behandles av kommunen, bekrefter seniorrådg­iver Gunnar Refsland hos Fylkesmann­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway