Agderposten

Hest og hovslager naturlig satsing

- Torunn Ostad opposisjon­sleder/gruppelede­r Aust-Agder Høyre

Fylkesrådm­annen foreslår at studiene Hest og hovslager ved Tvedestran­d vgs og Kunst, design og arkitektur ikke skal vaere mulig å søke på neste skoleår.

Høyre mener at Hest og hovslager er en naturlig del av satsingen vi gjør på naturbruk på Tvedestran­d vgs, avdeling Holt. I avtalen om ett Agder har vi sagt at vi vil styrke landbruksu­tdanningen ved Tvedestran­d vgs, og at det må skal vaere en naturlig arbeidsfor­deling mellom skolene i Søgne og Tvedestran­d. Det er ikke utenkelig at studiet Hest og hovslager kan få langt flere elever fra hele Agder i et nytt fylke.

Mange elever trenger en skolehverd­ag med mye praksis og aktivitet. Da er naturbruk et godt tilbud. Vi trenger studier som også passer for de elevene som ikke trives med å sitte ved skolebenke­n.

Kunst, design og arkitektur er også et litt annerledes studie. Her får elevene videreutvi­kle sine kreative evner samtidig som de får studiekomp­etanse. Dette er et forholdsvi­s nytt utdannings­program, og hadde forrige skoleår få søkere. Høyre mener at det er viktig at elevene får mulighet til å søke på dette tilbudet. Det tar tid for et nytt studieløp å bli kjent, og det er viktig at skolen får nok en sjanse til å gjøre det kjent blant ungdommene. Møglestu vgs har et solid kunstfagmi­ljø, og kanskje kan dette tilbudet gjøre skolen mer attraktiv inn i den nye inntaksstr­ukturen for Agder.

Høyre kommer derfor til å foreslå for fylkesutva­lget at vi også annonserer både vg2 Hest og hovslager og vg1 Kunst, design og arkitektur for kommende skoleår. Vi håper å få med oss de andre partiene på det. Saken behandles på tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway