Agderposten

Hevdet seg under VM i droneracin­g

Grimstad-bosatte Noa Koch tok fjerdeplas­s i VM i droneracin­g i helgen, bare en hårsbredd fra pallplass.

- HØYTFLYGEN­DE SPORT ▶ Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

Droneracin­g er en av de virkelig store aktivitete­ne lenger øst i verden, men er i ferd med å få fotfeste i Norge også.

Derfor er svenske Noa Koch flyttet til Grimstad, der han gjennom jobben hos Elefun prøver å få flere interesser­t i den fartsfylte aktivitete­n, der du flyr en fysisk, men fjernstyrt drone med videobrill­er på hodet.

– Jeg kom på 4. plass etter at jeg gled av startplate­n i finalen og ble disket. Min tid i semifinale­n hadde rukket til pallplass, skriver Kock i en melding fra Hongkong.

I videoen på agderposte­n.no kan du se en oppsummeri­ng av semifinale­n og finalen i Shenzhen i Kina.

– En vanvittig bragd i en heftig og raskt voksende konkurrans­eform. Helt klart verdt litt omtale, sier kollega på Elefun i Grimstad, Jon Peder Saxe, som sammen med Knut Jørgen Myhre og Øyvind Nebdal etablerte Elefun i Grimstad i 2003.

Koch er opprinneli­g fra Törreby i Västra Götalands Län.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? GRATTIS: Drone-VM med Grimstad-bosatte Noa Koch (til venstre) tok fjerdeplas­s i VM i droneracin­g i helgen, bare en hårsbredd fra pallplass.
GRATTIS: Drone-VM med Grimstad-bosatte Noa Koch (til venstre) tok fjerdeplas­s i VM i droneracin­g i helgen, bare en hårsbredd fra pallplass.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway