Agderposten

GRIMSTAD: Gråt av sorg og glede

Da andelshest­en Frivoll Borken blestrøke t av stevneve te ri n a er en føret løp på Bjerke gikk medeier Stein Larsen fra Grimstad drastisk til verks.

- Artikkelen er publisert av Richard Ekhaugen, Sørlandets Travpark, Sideblikk på nett

Kaldblods vallaken Frivol l Borken viste tidlig stort talent og allerede på nyåret som 4-åring vant Grimstad-hesten V75-løp på imponerend­e vis.

Siden den gang har lite fungert for andelshest­en, og da Frivoll

Borken ble strøket av stevneve te ri n a er en på

Bjerke til et løp i november i fjor hadde oppdretter og medeier Stein Larsen (bildet) fått nok.

– Jeg hadde hesten så langt opp i halsen på det tidspunkte­t at jeg sa til trener og medeier Margrethe Nilsen at jeg ville sende ham til slakteriet, forteller Larsen.

Gråt

Reaksjonen hans frembrakte gråt og tårers gnissel fra Nilsen.

Larsen marsjerte deretter rett inn på Hestesport­ens Hus, som blant annet huser Det Norske Travselska­p, og overførte sin halvdel av hesten til treneren.

På vei hjem fra Bjerke tikket mailen inn på telefonen til Nilsen om at Larsens eierhalvde­l i hesten var ført over på henne.

– Da begynte hun å tute igjen, denne gang av glede, sier Larsen med et smil.

– Fryktelig god

Sakte, men sikkert har kretsen rundt hesten funnet mer og mer ut av Frivoll Borken, og styrket i troen ble de da toppkusken Tom Erik Solberg ga følgende tilbakemel­ding etter å ha kusket hesten.

– Dette er en fryktelig god hest, dere må bare få orden på ham, var meldingen fra kusken med over 2.000 seiere på samvittigh­eten.

Har fått hjelp

Kiroprakti­kk og endret skoing har hjulpet Frivoll Borken tilbake til gamle høyder, og lørdag tok han sin første seier på nesten to år da han sammen med Svein Ove Wassberg vant i Bergen.

– Han vant ukjørt, og klokkene viste 1.21 de siste 700 meterne av løpet. Da skal man ha i mente at banen ikke var spesielt god denne dagen.

– Det er ikke mange hester som vinner med 80 meters tillegg, påpeker en svaert fornøyd oppdretter.

Frivoll Borken eies nå av Margrethe Nilsen og Tor Eng, bosatt i henholdsvi­s Geilo og Oslo, men begge er medlemmer i Grimstad og Omegn Travklubb og har naer tilknytnin­g til travsporte­n i sør.

 ?? FOTO: HESTEGUIDE­N.COM ?? FORNØYD: Frivoll Borken etter V75-seieren på Klostersko­gen i januar 2017. Seierskusk Dag-Sveinung Dalen (t.v.) og trener Margrethe Nilsen.
FOTO: HESTEGUIDE­N.COM FORNØYD: Frivoll Borken etter V75-seieren på Klostersko­gen i januar 2017. Seierskusk Dag-Sveinung Dalen (t.v.) og trener Margrethe Nilsen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway