Bergens Tidende

– Det er nesten ufattelig. Faktisk har jeg aldri gått så bra før.

– Jeg er meget godt fornøyd. Faktisk har jeg aldri gått så bra før. Dette var nesten like godt som persen fra Calgary.

- HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no METTE BUGGE

Sverre Lunde Pedersen var i skyene etter nok en VMmedalje. Denne gangen ble det sølv på 1500 meter.

Han står med medaljen rundt halsen, blomster i hånden, og alle som passerer gir skulderkla­pp til nordmannen.

VM på enkeltdist­anser har gitt gull og to sølv.

– Det er nesten ufattelig, sier osingen, som forstår at han nå er gullfavori­tt til VM allround i Calgary i starten av mars.

Satte ut i racerfart

Han gikk i det syvende paret, sammen med russeren Sergej Trofimov. Etter å ha ligget bak de første mellomtide­ne, måtte det en knallsterk avslutning til for å kunne kjempe om medalje.

Og Sverre Lunde Pedersen gjorde nettopp det. Etter en suveren avslutning på 1500 meteren, endte 26-åringen med tiden 1.43.16.

Etter målgang vinket Pedersen til familien, som hadde møtt opp for å støtte 26-åringen. Mor, far, bror Erik og samboer Ingunn var i ekstase da de fikk se at Sverre ledet 1500 meteren. Med det satte han også ny bestetid i Europa.

– Jeg ba ham være mer offensiv, og han var nettopp det, forteller landslagst­rener Bjarne Rykkje.

– Går bedre enn noen gang

Sverre Lunde Pedersen lå i tet helt i tet frem til nederlands­ke Thomas Krol knuste alle konkurrent­ene og gikk inn til tiden 1.42.58, hele 58 hundredele­r bedre enn Pedersen. Krol tok derfor både førsteplas­sen og den europeiske rekorden til osingen.

– Han var i en egen klasse, konstatere­r Lunde Pedersen, som forteller at de to jevngamle utøverne har konkurrert mot hverandre siden de var 11 år gamle.

– Jeg er helt tydelig i kjempeform, og går bedre på skøyter enn noen gang. I dag får jeg bevist hva jeg kan. 2. plass i dette feltet er utrolig fett. Jeg er i kjempeform, og følte ikke noe stress gjennom løpet, sa Sverre Lunde Pedersen til NRK rett etter målgang.

– Hvor godt føles dette?

– Det er helt ubeskrivel­ig.

Jeg trener for dette hver eneste dag, og da er det helt utrolig å få ut det beste når det gjelder som mest, svarte Pedersen på spørsmål fra NRKs reporter.

Da han hadde summet seg litt, og kommet til den øvrige pressen, var han storfornøy­d med å perse da det gjaldt som mest.

– Nå er jeg sugen på å vinne VM, ler han.

Sverre Lunde Pedersen ble fulgt inn i garderoben av en dopingkont­rollør, som er etter programmet i internasjo­nale mesterskap.

Nå blir det å dra en liten tur til Bergen, før reise til Calgary fredag. Der skal finpussen foregå på VM-banen.

Henriksen trosset sykdom

Sindre Henriksen slet med feber og sår hals kvelden før søndagens 1500 meter, men valgte å gå løpet likevel. Henriksen åpnet bra i par med Antione Gelinas-Beaulieu, og den norsk-canadiske duoen lå helt likt i store deler av løpet. Men etter hvert ble nordmannen sliten, og Gelinas-Beaulieu dro ifra. Henriksen gikk inn til tiden 1.45.77, som ga bergensere­n en 13. plass.

Håvard Bøkko endte på 16. plass, med tiden 1.45.93.

Veteranen på sporet igjen

På kvinnenes 1500 meter var det mange som hadde avskrevet Ireen Wüst, legenden fra Nederland.

Hun er landets mestvinnen­de skøyteløpe­r på kvinneside­n, med fem OL-gull fra fire OL. Dessuten ytterliger­e seks medaljer. Bare i VM enkeltdist­anser hadde hun 12 gull, før hun slo til med nummer 13. På allround-VM har hun seks VM-gull, og har vært på den internasjo­nale pallen samtlige år siden OL i 2006 som senior.

Etter en vinter med store problemer, ble det full klaff nå og banerekord på 1.53.76.

32-åringen gråt sine modige tårer øverst på pallen.

Japanske Miho Takagi endte på 2. plass. (1.53,32), amerikansk­e Brittany Bowe fikk bronsen

(1.53,36)

Den norske 18-åringen, VM-debutant Ragne Wiklund, endte på 19. plass med ny pers. Nå har WANG-eleven fått se hva VM betyr.

– Jeg satser og trener mot junior-VM om 14 dager, forteller utøveren fra Oslo.

Det er helt ubeskrivel­ig. Jeg trener for dette hver eneste dag, og da er det helt utrolig å få ut det beste når det gjelder som mest.

Sverre Lunde Pedersen

 ?? SVERRE LUNDE PEDERSEN ??
SVERRE LUNDE PEDERSEN
 ??  ?? SUGEN PÅ NYTT VM: Sverre Lunde Pedersen var tydelig fornøyd da han passerte målstreken. – Nå er jeg sugen på å vinne VM, sa osingen etterpå.
SUGEN PÅ NYTT VM: Sverre Lunde Pedersen var tydelig fornøyd da han passerte målstreken. – Nå er jeg sugen på å vinne VM, sa osingen etterpå.
 ?? FOTO: MATTHIAS SCHRADER, AP ??
FOTO: MATTHIAS SCHRADER, AP
 ?? FOTO: MATTHIAS SCHRADER, TT NYHETSBYRÅ­N ?? JUBEL: Sverre Lunde Pedersen (t.v.) kunne juble for sølvmedalj­e på søndagens 1500 meter i VM. Russiske Denis Yuskov (t.h.) tok bronse, mens Thomas Krol tok gull.
FOTO: MATTHIAS SCHRADER, TT NYHETSBYRÅ­N JUBEL: Sverre Lunde Pedersen (t.v.) kunne juble for sølvmedalj­e på søndagens 1500 meter i VM. Russiske Denis Yuskov (t.h.) tok bronse, mens Thomas Krol tok gull.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway