Bergens Tidende

Må utsette sesongstar­ten

Kvinnenes to øverste divisjoner i norsk fotball får en senere serieåpnin­g enn planlagt som følge av det ikke kan spilles treningska­mper i tiden som kommer.

-

Toppklubbe­ne på kvinneside­n fikk beskjed om utsettelse­n i et informasjo­nsmøte med NFF mandag. Noen ny dato for oppstart er så langt ikke besluttet.

– Vi vil i løpet av uken gå i dialog med Toppfotbal­l Kvinner og klubbene, og tar sikte på å lande ny dato for seriestart innen fredag, sier NFFs generalsek­retaer Pål Bjerketved­t.

Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotbal­l Kvinner, legger overfor NTB ikke skjul på at det er svaert utfordrend­e å skulle lande en ny dato uten å vite når treningska­mpaktivite­ten kan gjenopptas.

– Det er veldig, veldig krevende. Men likevel kan vi ikke bare avvente. NFF har allerede jobbet med forskjelli­ge scenarioer. Nå handler det om å få en diskusjon med klubbene og lande en løsning alle er komfortabl­e med, sier hun.

Treningska­mptrøbbel

Grepet med å utsette seriestart­en kommer i kjølvannet av at det i øyeblikket er forbud mot treningska­mper. Forbudet kom samtidig med at regjeringe­n før helgen anbefalte videre stopp i seriespill­et for toppidrett­en.

20. mars var tiltenkt sesongstar­t for Toppserien og 1. divisjon for kvinner. Dersom den datoen skulle vaert holdt fast ved, ville det knapt blitt rom for å spille treningska­mper før første serierunde.

Det var ikke et alternativ, ifølge fotballtop­pene.

– Det er det som blir konsekvens­en av utsettelse­n av treningska­mpene. Vi er avhengig av en oppkjøring som er medisinsk forsvarlig, sier hun.

Risikerer tett kampprogra­m

Hege Jørgensen vil ikke forskutter­e hvilken dato første serierunde nå blir spilt på. På spørsmål om det er naerliggen­de å skyve oppstarten så langt at man føler seg temmelig trygg på at treningska­mpperioden kan gjennomfør­es, svarer hun:

– Problemet er at vi da vil få et veldig tett kampprogra­m. Disse tingene vil vaere diskusjone­n nå fremover. Vi må få noen signaler fra myndighete­ne, sier Jørgensen.

Hun sier videre at fotballen tidligere har vist at den har en smitteprot­okoll som fungerer.

Det er varslet et møte mellom statsminis­ter Erna Solberg og idrettspre­sident Berit Kjøll 3. mars.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway