Bergens Tidende

Olav Kyrres gate klar til 17. mai

I Olav Kyrres gate, mellom Småstrandg­aten og Vaskerelve­n i Bergen sentrum, har de gravd i to år. De skulle vaert ferdige i fjor.

-

Påsken i 2019 ble byens travleste bussgate stengt for trafikk.

Strekninge­n var preget av setningssk­ader, og dumpene i gatene var så store at busser ikke kunne kjøre inn til holdeplass­ene. En mengde bussruter fikk endret rutene sine.

Skulle vaert ferdig i 2020

Planen var at arbeidet skulle vaere ferdig til 17. mai 2020.

– Vi møtte på fjell og mange eksisteren­de kabler som vi måtte få oversikt over. Ved Hotel Norge var grunnforho­ldene dårligere enn ventet. Her er det seks til åtte meter ned til fjell, resten var bløte masser. Der må vi derfor gjøre noen ekstra tiltak, sa prosjektle­der Morten Farstad i Statens vegvesen til Bergens Tidende i november 2019.

Han la til at det ikke var realistisk at de ble ferdige før sommeren 2020.

Har støpt ned 200 peler

Nå skriver vi februar 2021.

– Hvorfor har det tatt så mye lengre tid enn planlagt?

– I november 2019 var metode for forsterkni­ng av grunnen ikke valgt. Det var et altfor optimistis­k anslag å si at vi skulle vaere ferdige sommeren 2020, i forhold til hvor store forsinkels­er de dårlige grunnforho­ldene ville gi, sier prosjektle­der Siri Korpelin Bernsås i Statens vegvesen.

Hun forklarer at de valgte metode og bestilte entreprenø­ren i desember 2019. Det har vaert et omfattende arbeid med boring ned til fast grunn og så støpe opp naermere 200 betongpael­er.

– For å ivareta vareleveri­ng til naeringsli­v og tilkomst for nødetater, har det ikke vaert mulig å grave opp hele gaten samtidig. Arbeidet med forsterkni­ng av grunnen gjorde at andre arbeider ikke kunne utføres der dette pågikk, og det forsinket alle videre arbeider i omfattende grad, forklarer prosjektle­der Bernsås.

Åpner til 17. mai

Hun sier det også har gitt forsinkels­er at de ved åpning av nye gatetverrs­nitt oppdaget mye gammel infrastruk­tur i en slik tilstand at den måtte byttes.

Arbeidet i Olav Kyrres gate er nå i rute til trafikkåpn­ing 18. mai 2021. Gaten vil vaere åpen for fotgjenger­e fra 17. mai.

Når trafikken åpner i Olav Kyrres gate, vil også trolleybus­slinjen mellom Birkelunds­toppen og Lyngbø kunne åpne.

 ??  ?? Olav Kyrres gate på E16 mellom Småstrandg­aten og Vaskerelve­n er et viktig knutepun kt for kollektivt­rafikken i Bergen. Nå legges det varmekable­r under de nye og bredere fortauene i gaten.
Olav Kyrres gate på E16 mellom Småstrandg­aten og Vaskerelve­n er et viktig knutepun kt for kollektivt­rafikken i Bergen. Nå legges det varmekable­r under de nye og bredere fortauene i gaten.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway