Fædrelandsvennen

Skjebnetid eller forventede reaksjoner?

-

Etter å ha lest lederen i Fædrelands­vennen om Geert Wilders, ønsker jeg å si noe om at tiden bør være inne til å si at islam er en uønsket ideologi som bør bekjempes og ikke en religion som skal subsidiere­s.

●● Noen må gjøre rede for hva som forkynnes i moskeene. Det

er ikke underlig at det polarisere­s noe som følge av islam og innvandrin­g. Geert Wilders tør å si fra. Kanskje han er fornøyd med den påvirkning­en han har, selv om hans parti ikke fikk mer enn andreplass i valget.

Det dere kaller skjebneval­g i Nederland, kan like gjerne oppfattes som forståelig­e brytninger som nå gjør seg gjeldende flere steder i Europa. Det måtte komme.

Som pedagog kan jeg ikke få sagt tydelig nok hvor dårlige kår det er for menneskeli­g utvikling med et uavgrenset kulturmøns­ter som globaliser­ingen utgjør. Det er bare de aller sterkeste som mestrer å være verdensbor­gere. Kultur må være bærekrafti­g slik at personligh­et kan utvikles og overleve. Til det trengs oppfattbar og tolkbar kontekst med hva det også innebærer av meningsska­pende forhold, normer, regler og lover. Den nasjonalis­men vi ser nå er sunn fordi det handler om avgrensnin­g innenfor gitte rammer som altså er helt nødvendig for svært mye av det som er viktig for individ og samfunn. Vi vet ikke enda hvordan utviklinge­n blir i USA, men det kan nevnes som eksempel at smeltedige­let USA har fått en narsissist som president.

I Nei til EU er de bl.a opptatt av at svart arbeid, korrupsjon og annen kriminalit­et øker i vårt land. I en kulturrell kontekst hvor alt flyter forarmes i så måte personligh­et og styresmakt­ene har forståelig nok problemer med kontroll. Her er det snakk om etniske europeere. Når det er uro og mangel på oversiktli­ghet i vår vestlige kultur, er dette en tilleggsby­rde for innvandrer­e fra helt andre kulturer. Her kan nevnes at tre bydeler i Oslo domineres av utrygghet. Det er nå kommer fram at det flyter av narkotika og våpen der. ANNE TORUNN STORMO Cand. polit, pedagog

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway