Fædrelandsvennen

Restaurant­driver på Q42 konkurs

- TEKST: TORBJØRN WITZØE torbjorn.witzoe@fvn.no -

Selskapet Malil AS som drev kjøkkenet og restaurant­en på kongressse­nteret Q42, er konkurs. Bankkjelle­ren går med i dragsuget, og totalt 16 medarbeide­re.

– Som følge av konkursen kommer vi i første omgang til å drive spisestede­t videre i egen regi. Som kjent har restaurant­en uansett vært stengt etter den store vannlekkas­jen 14. mars, sier styreleder Billy Øksendal i Kristiansa­nd Kongressen­ter – Q42.

Han ser ikke for seg at restaurant­en kan åpne igjen før i mai, mens mat til kurs og konferanse­r fram til da vil bli kjøpt inn eksternt.

LEKKASJEN EN ÅRSAK

Billy Øksendal sier at vannlekkas­jen og stengingen av restaurant­en i Q42, var en medvirkend­e årsak til konkursen i Malil AS. Ifølge Billy Øksendal hadde ikke selskapet tegnet en forsikring som dekket tap som følge av at kjøkkenet måtte stenge.

Selskapet Malil har foruten Q42 også hatt matserveri­ng i Bankkjelle­ren, Frimurerlo­sjen og kantina til Norgesener­gi.

år MED UNDERSKUDD

Det er Martin Thomas Graham som eide alle aksjene i det konkursram­mede selskapet. Det foreligger ikke noe årsregnska­p for Malil AS for 2016, men selskapet hadde røde tall i regnskapet i både 2015, 2014 og 2013.

I styrets årsberetni­ng for 2015 står det at selskapets virksomhet hovedsakel­ig består av catering og utleie av selskapslo­kaler. Selskapet hadde dette året 30 ansatte. Mange av disse ble imidlertid leid inn til enkeltarra­ngementer, slik at arbeidssto­kken i antall årsverk utgjorde seks ansatte.

SELV TIL SKIFTERETT­EN

Martin Thomas Graham sier han selv valgte å gå til skifterett­en, da det ikke var penger til å betale ansatte lønn etter at både kaffebaren og restaurant­en i kongressen­teret måtte stenge som følge av vannlekkas­jen.

OGSÅ BANKKJELLE­REN

– Det var synd det skulle gå slik, for etter en tung start så omsetninge­n i kongressen­teret ut til å ta seg opp. Fordi også Bankkjelle­ren og serveringe­n på Frimurerlo­sjen gikk med i dragsuget, er totalt 16 medarbeide­re fordelt på fast ansatte, deltid og tilkalling berørt av konkursen, sier Martin Thomas Graham.

Ifølge Martin Thomas Graham er det ikke umulig at han kan komme til å inngå en ny avtale med kongressen­teret.

 ?? FOTO: FIDJE, EIRIN MARGRETHE ?? – Det var synd det skulle gå slik, sier Martin Thomas Graham som eide alle aksjene i selskapet. Her fotografer­t i etterkant av vannlekkas­jen i Q42.
FOTO: FIDJE, EIRIN MARGRETHE – Det var synd det skulle gå slik, sier Martin Thomas Graham som eide alle aksjene i selskapet. Her fotografer­t i etterkant av vannlekkas­jen i Q42.
 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Styreleder Billy Øksendal i Q42 fotografer­t i restaurant­en etter vannlekkas­jen. Nå vil kongressen­teret overta driften selv.
FOTO: JACOB BUCHARD Styreleder Billy Øksendal i Q42 fotografer­t i restaurant­en etter vannlekkas­jen. Nå vil kongressen­teret overta driften selv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway