Fædrelandsvennen

Vamp nummer to

- RUNE SLYNGSTAD

ThomT Hell er med på å blåse liv i Blest. Både s som musiker og p produsent.

Blest består av tre nøkkelmenn fra en viktig del av den gode perioden til Va Vamp. Hvorfor de forlot Øyvind Staveland sitt Vamp-imperium er uklart, men nå stiller de i alle fall som en trio med Paul Hansen (vokal), Torbjørn Økland (gitar) og Carl Øyvind Apeland (bass) som i stor grad ligner på Vamp. Det handler om viser, folk og pop i en miks av dempede ballader, nakne viser og opptempo folkpop.

Thom Hell fremstår som et fjerdemedl­em her med spill på piano, gitar og koring. I tillegg er han medproduse­nt. Det er kanskje derfor at Blest fremstår som litt mer poppa enn Vamp. Låtene har stor variasjon – noen av dem sterke – spesielt når Paul Hansen trår til med smektende og sterk vokal som på viseballad­en «Hos deg». Et annet høydepunkt er når Grethe Svensen går i duett med Hansen på «Syng». Vakkert og besnærende!

Mange av tekstene er skrevet av Ingvar Hovland, som også har signatur på mange av de mest kjente Vamp-låtene. Det fungerer omtrent like bra for Blest som det gjorde for Vamp. Det dette albumet mangler er en ekstra gnist og energi. Du verden så godt de spiller og synger. Her er kvalitet i alle ledd. Men noe blir likevel for forutsigba­rt med låter som gjør godt å lytte til, men som du ikke nødvendigv­is gjør alt for å høre en gang til.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway