Fædrelandsvennen

Spennende smaker og lukter fylte Kvadrature­n

- CHRISTINA ØSTTVEIT

Arrangøren hadde værgudene på sin side da et knippe av byens utesteder og butikker trakk ut i Markens gate lørdag. Under årets «Bysmag» fikk mange testet smaksløken­e.

– Det er alltid gøy når det skjer noe i byen. Her er det mye spennende å smake på, sier Celina Vaage Mølstre.

– Og så er det gratis mat da, det er fint for oss studenter, skyter Tina Bygnes inn.

Sammen med studievenn­ene Hao Tri San, Christina Finstad, Trond Erik Møller, Quynh Chi Tran og Hans Barlos nyter de et variert utvalg av smaker lørdag ettermidda­g.

GRATIS SMAKSPRØVE­R

Alle ler da ordene gratis mat blir nevnt.

– Det er jo veldig mye godt her. Hittil har vi smakt på blant annet bananmuffi­ns og iskaffe. Deretter skal vi nok prøve noe indisk etterpå, forteller vennegjeng­en.

Og de var langt fra de eneste som køet opp foran matbodene.

Det er Kvadraturf­oreningen som står for arrangemen­tet «Bysmag», som for andre gang arrangeres i Markens gate i Kristiansa­nd.

– Vi er maks heldig med været i dag. I tillegg tror jeg at et fokus på smaker i Kvadrature­n vekker folks interesse, sier Harald Andersen, daglig leder i Kvadraturf­oreningen.

VIL VISE FRAM MANGFOLDET

– Det var en stor suksess i fjor, og derfor er opplegget ganske likt. Det er at vi også har fått inn en komplett restaurant blant utstillern­e. På sikt håper vi at flere restaurant­er blir med, legger han til.

Andersen forteller at de planlegger en ny «Bysmag» i september.

– Målet med arrangemen­tet er å vise fram det mangfoldet Kvadrature­n har å by på. Planen er å ha dette arrangemen­tet to ganger i året, sier Andersen.

Arrangør og utstillere hadde virkelig værgudene på sin side. I strålende solskinn hadde mange tatt seg en bytur lørdag, og tittet nysgjerrig innom de forskjelli­ge bodene.

– NOE FOR ENHVER SMAK

– Nå spiser vi indisk mat. Det var veldig godt, men litt sterkt, sier Sara Louise Dean.

– Det er første gang vi er med på dette. Her er det mye spennende som man vanligvis ikke kjøper, og noe for enhver smak. Kjempegøy, legger mamma Kristin Dean til.

Arrangemen­tet varer fram til klokka 16 lørdag.

 ?? ALLE FOTO: CHRISTINA ØSTTVEIT ?? Mange hadde tatt seg en bytur lørdag og tittet nysgjerrig innom de forskjelli­ge bodene.
ALLE FOTO: CHRISTINA ØSTTVEIT Mange hadde tatt seg en bytur lørdag og tittet nysgjerrig innom de forskjelli­ge bodene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway