Fædrelandsvennen

Snart får du vite om du får igjen på skatten

- NTB

Skattemeld­ingen blir sendt ut like før påske. Da får du vite om du får baksmell eller penger tilbake.

Selvangive­lsen, som i år har byttet navn til skattemeld­ingen, blir sendt ut tirsdag 4. april. Fra den datoen vil de fleste finne foreløpige tall på hva de får igjen eller må betale i restskatt. 4. april er langt senere en vanlig, og det kan føre til at mange føler de får liten tid til å sjekke om tallene og opplysning­ene stemmer. Innleverin­gsfristen er 30. april.

– Nye innrapport­eringskana­ler har blitt tatt i bruk og mange lovendring­er har påvirket våre systemer, herunder ny skatteforv­altningslo­v. I den forbindels­e ønsker vi å ha ekstra tid til kvalitetsk­ontroll. Over tre firedeler mottar skattemeld­ingen elektronis­k og vil ha tilgang til denne fra 4. april, skriver pressesjef i Skattedire­ktoratet, Merete B. Jebsen, i en epost til Skattebeta­lerforenin­gen.

– Det er mange som trenger bistand til å fylle ut skattemeld­ingen, og dersom de i tillegg får denne tilsendt på papir vil det være liten tid til å sjekke alle opplysning­ene. Det er ikke bra, sier Rolf Lothe, fagsjef i foreningen. Omtrent én million skattytere får fortsatt skattemeld­ingen på papir, og de kan risikere å få den først i påskeferie­n. Skatteetat­en vil varsle deg på epost eller sms når skatteoppg­jøret ditt er klart. Den første puljen med skatteoppg­jør kommer 21. juni. Deretter blir det løpende oppgjør fram til 25. oktober.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway