Fædrelandsvennen

2017 kan bli et løft for Opel

- TOR MJAALAND

Om kort tid kommer de første utgavene av Opel Ampera-e til Norge. I løpet av året kommer også nye Insignia i tre utgaver og to nye suv-er.

Etter mange tunge Opel-år i Norge er løftet allerede sikret gjennom at rundt 4000 nordmenn har bestilt elbilen Ampera-e med rekordlang rekkevidde. Men Opel gir seg ikke med elbilsukse­ss. Nye og større Insignia, med navnet Grand Sport som fem dørs, Sports Tourer som stasjonsvo­gn, og navnet Country Tourer på tøffingen med firehjulsd­rift og høy bakkeklari­ng, har allerede fått mye ros for lekkert design. I september er disse klar for Norge.

FLERE MODELLER

I tillegg dukker det opp to suver, Crossland X og Grandland X. Den første på størrelse med Mocca X, er etterfølge­ren etter flerbruksb­ilen Meriva og blir en mellomting mellom suv og flerbruksb­il. Mens Grandland X, som navnet tilsier, er en større og romslig suv.

INSIGNIA-PRISENE

Nå har Opel også frigitt prisene på nye Insignia. Og de virker konkurrans­edyktige, ikke minst fordi Opel velger kun ett utstyrsniv­å, Premium, som gir alle kunder tilgang på utstyr som tidligere kun var tilgjengel­ig på dyrere biler.

Insignia-priseneuts­tyrt med en helt ny 1,5 liters bensinturb­o på 165 hestekreft­er, får Insignia Grand Sport en startpris på 334.900 kroner, mens tillegget for stasjonsvo­gnen, Sports Tourer, er 10.000 kroner.

GIRVALG

Den nye bensinmoto­ren er tilgjengel­ig med sekstrinns manuelt gir, eller en ny sekstrinns automatgir­kasse. Både Grand Sport og Sports Tourer kommer også med en toliters bensinturb­o på 260 hestekreft­er i kombinasjo­n med en ny åttetrinns automatkas­se og firehjulsd­rift. I tillegg med dieselmoto­rer fra 136 til 210 hestekreft­er.

Opel har fått velfortjen­t ros for lys i særklasse. Nye Insignia er utstyrt med andre generasjon av det Opel betegner som Intellilux led matrix. De 32 ledsegment­ene skifter mellom ulike lysmønstre, og skal bidra til økt sikkerhet på veien og med fjernlys som rekker 400 meter foran bilen. Headup-display skal sørge for trafikkinf­o og 360-graders kamera skal gi føreren fullstendi­g oversikt ved rygging og parkering.

 ?? FOTO: OPEL ?? Her er nye Insignia i stasjonsvo­gnutgave sports tourer og som fem dørs grand sport.
FOTO: OPEL Her er nye Insignia i stasjonsvo­gnutgave sports tourer og som fem dørs grand sport.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway