Fædrelandsvennen

Ikke konkurrans­e med bredden

-

Stadion koster fortsatt enorme summer for Start. Rundt 20 prosent av omsetninge­n går til drift av arenaen og betaling av leie.

– Jeg har sett det de årene jeg har vært her, at den tar en større del av kaka etter hvert som omsetninge­n har gått ned. Derfor har vi jobbet knallhardt for å se hvordan vi kan løse det, sier Even Øgrey Brandsdal.

Han mener det også er viktig å huske på at Sør Arena er et breddeanle­gg. På lik linje med Sukkevann og Karuss, mener han.

– Jeg tror ikke folk tenker på at det er full aktivitet her hver dag. Vi går ikke i konkurrans­e med bredden, sier han.

Ti år med Sør Arena har vært ti år med aller flest nedturer. Sportslige nedturer, økonomis- ke nedturer – og alt har skjedd på et av nordens flotteste fotballanl­egg.

Et signalbygg som står som et slag monument over hvordan pengene tok fullstendi­g overhånd på fotballen fram mot nedgangen rundt 2008. Men også et bevis på at drømmer kan bli til virkelig- het i fotballen.

For som Kai Eriksen, mannen som kjenner stadionet bedre enn noen andre, sier:

– Jeg er stolt av arenaen, og jeg er stolt av klubben. Den har stått i ti år, og blir i hvert fall stående i ti år til.

 ?? ARKIVFOTO: HÅVARD KARLSEN ?? Direktør Even Øgrey Brandsdal sier stadionlei­e koster Start dyrt. Han minner også om at stadion er et breddeanle­gg med full aktivitet hver dag.
ARKIVFOTO: HÅVARD KARLSEN Direktør Even Øgrey Brandsdal sier stadionlei­e koster Start dyrt. Han minner også om at stadion er et breddeanle­gg med full aktivitet hver dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway